Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Υπηρεσίες Xρηστών :: ΑμεΑ (Υποστήριξη Χρηστών με Αναπηρία)
ΑμεΑ (Υποστήριξη  Χρηστών  με Αναπηρία)

Στα πλαίσια του έργου Διεύρυνση των Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης Χρηστών, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας προχώρησε στη δημιουργία Υπηρεσίας Υποστήριξης Χρηστών με Ειδικές Ανάγκες με την εγκατάσταση ενός ειδικού σταθμού εργασίας, κατάλληλου για χρήστες με κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα αλλά και για χρήστες με προβλήματα όρασης.

Χρήστες με κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα:
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, μια συσκευή εντοπισμού της κίνησης του κεφαλιού για εξομοίωση της κίνησης του ποντικιού και μια συσκευή εξομοίωσης της χρήσης των πλήκτρων του ποντικιού με φύσημα / ρούφηγμα. Ο Υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο Δίκτυο και παρέχεται η δυνατότητα χρήσης Σαρωτή και Εκτυπωτή.

Χρήστες μη βλέποντες / Χρήστες με προβλήματα όρασης:
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, μια ηλεκτρονική πινακίδα Braille, έναν εκτυπωτή Braille με καμπίνα μείωσης θορύβου, ένα πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης με δυνατότητα απεικόνισης σε οθόνη Braille και ένα πρόγραμμα σύνθεσης φωνής με πλήρη υποστήριξη Ελληνικών, Αγγλικών και άλλων 8 γλωσσών. Ο Υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο Δίκτυο ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης Σαρωτή.

Η πρόσβαση και η χρήση του παραπάνω εξοπλισμού γίνεται έπειτα από συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της Βιβλιοθήκης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Πληροφόρησης & Εκπαίδευσης Χρηστών, στο τηλέφωνο :2810 393235