Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Υπηρεσίες Xρηστών :: Πληροφόρηση & Εκπαίδευση χρηστών :: Πρωτοετείς φοιτητές

Ρέθυμνο, 21 Σεπτεμβρίου 2021

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης σας καλωσορίζει, σας συγχαίρει για την επιτυχία σας και εύχεται σε όλους καλές σπουδές.

Βασικός στόχος της Βιβλιοθήκης είναι η ουσιαστική συμβολή της στην εκπαιδευτική διαδικασία, με την ανάπτυξη των συλλογών και των υπηρεσιών της έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα προγράμματα σπουδών σας.

Με την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου οργανώνουμε σειρά ενημερώσεων,  στις οποίες είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας προκειμένου να αποκτήσετε δεξιότητες στη χρήση της Βιβλιοθήκης και για να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα δανεισμού βιβλίων ή άλλου υλικού της. Το δικαίωμα αυτό ισχύει όλα τα έτη των σπουδών σας και η σχετική διαδικασία είναι αναγκαίο να γίνει από το πρώτο εξάμηνο.

Οι ενημερώσεις, υπό τις παρούσες συνθήκες και στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του νέου κορονοϊού, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Θα αφορούν τους κανόνες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης -και τις παρούσες ειδικές συνθήκες- όπως, επίσης, τα ηλεκτρονικά εργαλεία και πηγές πληροφόρησης που διαθέτει η Βιβλιοθήκη, κυρίως όμως το βιβλιογραφικό κατάλογό της.

Κάθε φοιτητής/τρια οφείλει να παρακολουθήσει μία φορά το ενημερωτικό πρόγραμμα -για το χρόνο διεξαγωγής του οποίου θα ενημερωθείτε με σχετικές ανακοινώσεις.

Με την ελπίδα ότι σύντομα θα είναι δυνατή η ασφαλής φυσική παρουσία σας στους χώρους της Βιβλιοθήκης, σας εύχομαι υγεία, αισιοδοξία και δημιουργική φοίτηση!

 

                                                                                                 Με εκτίμηση,

                                                                                         Μανόλης Κουκουράκης

                                                                                  Αν. Διευθυντής της Βιβλιοθήκης