Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Υπηρεσίες Xρηστών :: Πληροφόρηση & Εκπαίδευση χρηστών :: Πρωτοετείς φοιτητές

Ρέθυμνο, 25 Σεπτεμβρίου 2023

 

Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών

 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης σας καλωσορίζει και σας εύχεται κάθε επιτυχία στις σπουδές σας.

Βασικός μας στόχος είναι να σταθούμε δίπλα σας διευκολύνοντας το ταξίδι σας προς τη γνώση. Προσφέροντάς σας μια πλούσια συλλογή έντυπου, αρχειακού, οπτικοακουστικού και ψηφιακού υλικού και εκπαιδεύοντάς σας στη βέλτιστη αξιοποίηση των υπηρεσιών μας, είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να πλοηγηθείτε με άνεση και σιγουριά στο συναρπαστικό σύμπαν των πηγών πληροφόρησης που διαθέτουμε.

Για να σας βοηθήσουμε, οργανώνουμε με την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου μια σειρά από ενημερωτικά σεμινάρια που αφορούν στη γνωριμία σας με τη Βιβλιοθήκη και τους κανόνες της. Παρακολουθώντας τα θα μάθετε για τις συλλογές ανοιχτής και κλειστής πρόσβασης, τον βιβλιογραφικό μας κατάλογο, τις ψηφιακές μας βιβλιοθήκες, τα ηλεκτρονικά εργαλεία και τις βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούμε. Η συμμετοχή σας σε ένα από αυτά είναι απαραίτητη  προκειμένου να ενεργοποιηθεί το δικαίωμά σας να δανείζεστε βιβλία και άλλο διαθέσιμο υλικό για όλα τα έτη των σπουδών σας. Είναι αναγκαίο η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο των σπουδών σας ώστε να έχετε εξ αρχής πλήρη δικαιώματα στις υπηρεσίες μας.

Σχετικές ανακοινώσεις για τον χρόνο διεξαγωγής των ενημερωτικών σεμιναρίων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης και στις ενημερωτικές οθόνες τηλεόρασης που βρίσκονται στην υποδοχή της. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με την υπηρεσία Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης Χρηστών στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: libr@lib.uoc.gr (για το Ρέθυμνο) και libh@lib.uoc.gr (για το Ηράκλειο).

Η υπηρεσία Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης Χρηστών θα είναι κοντά σας και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ικανοποιώντας τις ανάγκες σας, απαντώντας στις απορίες σας, εκπαιδεύοντάς σας διαρκώς στην καλή χρήση των Υπηρεσιών μας. Γι’ αυτό μη διστάζετε να ζητάτε τη βοήθειά μας. Θα είμαστε στο πλευρό σας όπου μας χρειαστείτε.

Πρόγραμμα ενημερωτικών σεμιναρίων: Ρέθυμνο, Ηράκλειο