Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   249-254  από   254 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [26][27][28][29][30][31][32]
17-08-2006
[+] Τοπικό δίκτυο ασύρματης πρόσβασης σε Παραρτήματα της Βιβλιοθήκης

Στους χώρους της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου και του Παρατήματος στη λεωφόρο Κνωσού λειτουργεί τοπικό δίκτυο Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης το οποίο παρέχει στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, αλλά και σε επισκέπτες, δυνατότητα για ασύρματη πρόσβαση (Wi-Fi) στις δικτυακές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Διαδίκτυο.
Το ασύρματο δίκτυο ακολουθεί το πρότυπο 802.11b/g (54 Mbps / 2.4GHz), και η εμβέλειά του καλύπτει όλους τους χώρους των αναγνωστηρίων της Βιβλιοθήκης.
Η υπηρεσία ασύρματης δικτύωσης προσφέρεται δωρεάν.

Για την πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο απαιτείται:


  • Υπολογιστής με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (προσαρμογέας δικτύου που υποστηρίζει το πρωτόκολλο 802.11b/g)
  • όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης στην Υπηρεσία Καταλόγου του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • ενεργοποίηση της υπηρεσίας μέσω του δικτυακού τόπου http://helpdesk.ucnet.uoc.gr/home/wirelessWiz.php
  • δημιουργία μιας VPN σύνδεσης στον υπολογιστή που διαθέτει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης.

Αναλυτικές οδηγίες προσαρμογής του λειτουργικού συστήματος (Win XP | Win 2000 | Linux) για σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο παρέχονται στην ιστοσελίδα www.wifi.uoc.gr/guide.php του Κέντρου Επικοινωνιών και Δικτύων.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία και τη χρήση του ασύρματου δικτύου παρακαλούμε επικοινωνείστε με το Κέντρο Επικοινωνιών και Δικτύων (www.wifi.uoc.gr, www.ucnet.uoc.gr, τηλ. 2810-393312)

01-08-2006
[+] Σταδιακή αποκατάσταση της πρόσβασης στα ηλεκτρονικά περιοδικά του HEAL-Link
Σας πληροφορούμε ότι τα διαδικαστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε από τις αρχές του έτους ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link) έχουν διευθετηθεί. Η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά περιοδικά που παρέχονται μέσω του Συνδέσμου άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται και σύντομα θα ολοκληρωθεί.
13-01-2006
[+] Ενημέρωση για την πορεία του Συνδέσμου των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link)
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανανέωσης των συμβολαίων με τους εκδότες, στα περιοδικά των οποίων είχε ήδη πρόσβαση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και έτσι συνεχίζουμε να έχουμε ηλεκτρονική πρόσβαση στα περιοδικά των:

ACM (Association of Computing Machinery)
ACS (American Chemical Society)
AIP (American Institute of Physics)
Blackwell
Cambridge University Press
Emerald
Institute of Physics
Lippincott Williams & Wilkins
Oxford University Press
SpringerLink
Taylor & Francis
Wiley
Wilson


Παράλληλα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις και υπέγραψε νέες συμφωνίες εξασφαλίζοντας έτσι πρόσβαση για όλα τα μέλη της και στις παρακάτω πηγές:

American Psychological Association (PsycARTICLES)
Grove Art + Grove Music
IEEE (Journals & Proceedings)
Kluwer Law International
Oxford Reference Online
Sage
Springer Book Series
Springer e-Books
Thesaurus Linguae Graecae (TLG)
Wilson Art Index Retrospective

Οι διαδικασίες για την έναρξη ηλεκτρονικής πρόσβασης στις νέες αυτές πηγές θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
15-09-2005
[+] Ενημέρωση για την πορεία της Κοινοπραξίας των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link)
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η Κοινοπραξία των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ΚΕΑΒ (HEAL-Link), μετά από την έκτακτη χρηματοδότηση, που εξασφάλισε από το ΕΠΕΑΕΚ II στην αρχή του καλοκαιριού, προέβη σε αγορά πρόσβασης για όλα τα μέλη της Κοινοπραξίας στα κατωτέρω:

- Backfiles Elsevier, Wiley, Springer, IOP, ACS: Μόνιμη πρόσβαση στο πλήρες αρχείο των περιοδικών των εκδοτών αυτών από το πρώτο κιόλας τεύχος, όπου αυτό είναι διαθέσιμο.

- Scopus: Πρόσβαση στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων του Elsevier, με ταυτόχρονη αναζήτηση σε περισσότερους από 14.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών και στο Διαδίκτυο, και δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης με το πλήρες κείμενο του άρθρου, αν αυτό αποτελεί συνδρομή της ΚΕΑΒ. Η βάση Scopus περιλαμβάνει επίσης citation indexes, δηλαδή τις αναφορές των άρθρων των επιστημονικών περιοδικών που αποδελτιώνει η βάση σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η πρόσβαση θα διαρκέσει μέχρι και το 2007, με δυνατότητα ανανέωσης.

Ακόμα, η ΚΕΑΒ ολοκλήρωσε μέχρι στιγμής τις συμφωνίες ανανέωσης των συμβάσεων που διέθετε στους εκδότες Cambridge University Press, American Institute of Physics, American Chemical Society, Ovid (ιατρικά περιοδικά της Lippincott Wiliams & Wilkins), Association for Computing Machinery, Springer (Kluwer), Elsevier και Wiley για την τριετία 2006-2008. Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται και η ανανέωση των συμβάσεων με τους εκδοτικούς οίκους Oxford University Press, Blackwell, Emerald, Taylor&Francis, Institute of Physics και Wilson.


H ΚΕΑΒ με το υπόλοιπο ποσόν της έκτακτης χρηματοδότησης του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ σκοπεύει να αρχίσει διαδικασίες διαπραγματεύσεων για την εξασφάλιση συνδρομής στα περιοδικά των εκδοτικών οίκων Sage και KluwerLaw, στην πλατφόρμα ALPSP, καθώς και στις βάσεις Project Muse, Oxford Reference Online (περιλαμβάνεται και η Grove Art & Image Collection) και Thesaurus Linguae Grecae (TLG). Η προσπάθεια αυτή έρχεται να καλύψει κυρίως ανάγκες των Τμημάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών των μελών της Κοινοπραξίας. Για την τύχη των εν λόγω διαπραγματεύσεων θα υπάρξει ενημέρωση στο άμεσο μέλλον.

 

05-10-2004
[+] Αναζήτηση τίτλων ηλεκτρονικών περιοδικών μέσα από το περιβάλλον του καταλόγου
Στο περιβάλλον του καταλόγου προστέθηκε η δυνατότητα αναζήτησης τίτλων ηλεκτρονικών περιοδικών και βάσεων δεδομένων στα οποία η Βιβλιοθήκη έχει συνδρομή. Συγκεκριμένα :

Από το περιβάλλον αναζήτησης του καταλόγου του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ναυτίλος) είναι δυνατή η επιλογή για αναζήτηση
- στους τίτλους των ηλεκτρονικών περιοδικών μέσω του Πανεπιστημίου Κρήτης και
- στους τίτλους ή το θέμα των ηλεκτρονικών περιοδικών μέσω της Heal-link (της Κοινοπραξίας των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών)

Από το περιβάλλον αναζήτησης στους καταλόγους των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Ζέφυρος) προσφέρεται η επιλογή για αναζήτηση
- στους τίτλους ή το θέμα των ηλεκτρονικών περιοδικών μέσω της Heal-link (της Κοινοπραξίας των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών)

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι οι τίτλοι των ηλεκτρονικών περιοδικών που είναι διαθέσιμα και η ηλεκτρονική τους διεύθυνση για άμεση πρόσβαση.
10-06-2004
[+] Μια διεθνής επιβράβευση της Βιβλιοθήκης
Το διεθνές πρόγραμμα της Β.Υ.Π. με τίτλο "Διάδοση σπάνιων βιβλίων μέσω του Διαδικτύου" το οποίο έχει κατακτήσει το Βραβείο NODEM παρουσίαζει ως "βιβλίο του μήνα" ένα από τα σπάνια βιβλία που έχει ψηφιοποιήσει η Β.Υ.Π. το "Das lange bestrittene Konigreich Candia"

Με αφορμή την παρουσίαση αυτή στην ενότητα "News" δημοσιεύει ένα άρθρο για τη Β.Υ.Π. του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο :

040408 The story of the University Library of Crete

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα : http://www.touchandturn.com/index.htm
Εμφανίζονται:   249-254  από   254 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [26][27][28][29][30][31][32]