Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   249-256  από   263 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [27][28][29][30][31][32][33]
29-10-2007
[+] Ψηφιοποίηση, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών τεκμηρίων και συλλογών του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

Την Πέμπτη 25/10/2007 παρουσιάστηκε από το Μουσείο Καζαντζάκη το έργο “Ψηφιοποίηση, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών τεκμηρίων και συλλογών του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη”, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας.

Στο έργο συμμετείχε η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης η οποία είχε αναλάβει την επιστημονική τεκμηρίωση, την ηλεκτρονική καταλογογράφηση 20.777 τεκμηρίων του Μουσείου Καζαντζάκη. Το υλικό αυτό αφορούσε τις έντυπες εκδόσεις έργων του Ν. Καζαντζάκη που διαθέτει το Μουσείο, μελέτες για το έργο του συγγραφέα, την αλληλογραφία του, φωτογραφίες, θεατρικά προγράμματα, οπτικοακουστικό αρχείο, το πλούσιο αρχείο αποκομμάτων που έχει θησαυρίσει το Μουσείο, καθώς και τα αυτόγραφα έργα του συγγραφέα που σώζονται σήμερα σε αυτό.

Για την ηλεκτρονική τεκμηρίωση του υλικού ακολουθήθηκαν τα πρότυπα του MARC 21 και χρησιμοποιήθηκε πρόγραμμα τεκμηρίωσης της ομάδας Τ&Π της Βιβλιοθήκης του Π.Κ. Το έργο εκτέλεσε το τμήμα Σπάνιων και Πολύτιμων Βιβλίων της Βιβλιοθήκης. Στην εκτέλεσή του συμμετείχαν υπό την εποπτεία της υπεύθυνης των Κλειστών Συλλογών κ. Ελένης Κωβαίου οι:

Ολυμπία Ταχοπούλου, Δρ. φιλολογίας

Δήμητρα Γιαπλέ, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Ιστορία της Τέχνης

Βέρα Τσαγκάρη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Θεατρολογίας.

Φώτης Παπαδόπουλος, μεταπτυχιακός φοιτητής στην Παπυρολογία

Γεωργία Κουσκουρίδα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Αρχαιολογίας

Το Ηλεκτρονικό σύστημα τεκμηρίωσης που χρησιμοποιήθηκε στην φάση υλοποίησης του έργου κατασκευάστηκε από τον Μηχανικό λογισμικού της ομάδας Τ&Π Γιάννη Κοσμά.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι καρπός του προγράμματος που ανέλαβε και εκτέλεσε η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι η δημιουργία της σημαντικότερης αυτή τη στιγμής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Χάρη στα έγκυρα ευρετήρια κυρίων ονομάτων και θεμάτων στην αγγλική και ελληνική γλώσσα καθώς και στις αναλυτικές περιλήψεις των τεκμηρίων που τεκμηριώθηκαν πιστεύουμε ότι το έργο θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μελέτη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη παγκοσμίως.

Διεύθυνση πρόσβασης του έργου της επιστημονικής τεκμηρίωσης γίνεται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Μουσείου Καζαντζάκη: www.kazantzakis-museum.grΣύντομα οι βιβλιογραφικές εγγραφές θα συνοδεύονται από το ίδιο το τεκμήριο σε ψηφιακή μορφή.

25-10-2007
[+] Σεμινάρια για τους πρωτοετείς φοιτητές στο Ηράκλειο- Σχολή Επιστημών Υγείας

H Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές και τους ενημερώνει με ειδικά σεμινάρια για τις έντυπες και τις ηλεκτρονικές συλλογές της καθώς και για τις διαθέσιμες υπηρεσίες. Η συμμετοχή είναι απαραίτητη για την εγγραφή στη Βιβλιοθήκη και την απόκτηση δικαιώματος δανεισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2007-2008 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σχολή Επιστημών Υγείας

Τα σεμινάρια " Χρήση της Βιβλιοθήκης και των Ηλεκτρονικών σελίδων της " πραγματοποιούνται ως εξής :

  • Τετάρτη 31 Οκτωβρίου : 13.00 - 14.00 & 14.00 - 15.00
  • Τρίτη 06 Νοεμβρίου : 16.00 - 17.00 & 17.00 - 18.00
16-10-2007
[+] Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Δημιουργία & Υποστήριξη Εκπαιδευτικού Υλικού

Αριθ. Πρωτ.: 9408/15-10-07

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΟΙΣΤΡΟΣ: ενίσχυση και εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης και Υπηρεσιών Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Κρήτης», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ και κατά 25% από Εθνικούς πόρους, ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με σύμβαση έργου με ένα άτομο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Στα καθήκοντα περιλαμβάνονται:

  • Παραγωγή ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού

  • Διασύνδεση του με τη ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης


Απαραίτητα προσόντα:

  • Πτυχιούχος Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών.

  • Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

  • Πολύ καλή γνώση προγραμματισμού για ανάπτυξη εφαρμογών σε περιβάλλον Web. (HTML, PHP, JavaScript, Servlets, XML).

  • Πολύ καλή γνώση των γλωσσών προγραμματισμού C, Java.

  • Καλή γνώση λειτουργικών συστημάτων, τεχνολογιών και πρωτοκόλλων διαδικτύου, ασφάλειας συστημάτων.

  • Πολύ καλή γνώση Βάσεων Δεδομένων. (ORACLE, MySQL).

  • Πολύ καλή γνώση μοντελοποίησης διαδικασιών.

  • Επιθυμητές οικονομοτεχνικές γνώσεις αξιοποίησης ηλεκτρονικής πληροφορίας.

  • Πολύ καλή γνώση τεχνολογιών ηλεκτρονικής μάθησης (SCORM, Ζ39.50)


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες σχετικά με τα καθήκοντα εργασίας με τον κ. Χρ. Νικολάου (τηλ: 2810-393534)


Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι μέχρι Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 13:30 μ.μ.. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής (ΕΛΤΑ) ο φάκελος των δικαιολογητικών πρέπει να έχει ημερομηνία σφραγίδας μέχρι την προηγούμενη μέρα από την παραπάνω ημερομηνία και ώρα. Διαφορετικά οι αιτήσεις θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες.


Τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν στη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Κρήτης,

Λεωφόρος Κνωσού, Γραφείο Δ-103

714 09 Ηράκλειο

(υπόψη κ. Βουλγαράκη, τηλ: 2810-393172)



Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση πρόσληψης (προμηθεύεται από την Υπηρεσία μας)

  2. Βιογραφικό σημείωμα

  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εμμανουήλ Πετράκης

05-10-2007
[+] Orientation Course on the University Library

ATTENTION ERASMUS STUDENTS

Introductory orientation course on the University Library
Library, Wednesday 10 OCTOBER 2007, 13:15

17-09-2007
[+] Αποκατάσταση της πρόσβασης στη Βάση Δεδομένων JCR (Journal Citation Reports)
Σας πληροφορούμε ότι αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων JCR (Journal Citation Reports).
06-09-2007
[+] Πρόβλημα σύνδεσης με τη βάση JCR (Journal Citation Reports)
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι, λόγω προσωρινού τεχνικού προβλήματος, δεν είναι δυνατή η σύνδεση μας με τη βάση JCR (Journal Citation Reports). Έχει ενημερωθεί σχετικά η εταιρεία και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η πρόσβαση.
24-07-2007
[+] Ηλεκτρονική πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων Migne's Patrologiae Graecae
O Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαΐκών Βιβλιοθηκών υπέγραψε νέα συμφωνία και εξασφάλισε την πρόσβαση στη Migne's Patrologiae Graecae.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική έκδοση των 161 τόμων της πρώτης έκδοσης του Patrologiae Cursus Completus, Series Graeca του Jacques-Paul Migne, που αποτελεί συλλογή πατερικών κειμένων στην ελληνική, με μετάφρασή τους στη λατινική. Στο Migne's Patrologiae Graecae περιλαμβάνονται κείμενα των Πατέρων της Ανατολικής Εκκλησίας καθώς και των Χριστιανών της Δύσης που έγραψαν πριν την εξάπλωση της λατινικής στο Δυτικό κόσμο τον 3ο αι. μ.Χ.

02-06-2007
[+] 50ή Επέτειος από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας
1957-2007 : το χρονικό μισού αιώνα


Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ) καθώς και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας (Euratom) - συνθηκών που υπογράφονται στη Ρώμη στις 25 Μαρτίου 1957- το ΚΕΤ του Πανεπιστημίου Κρήτης επιμελήθηκε ένα μικρό αφιέρωμα εικόνων και πληροφοριών.

Τον Απρίλιο του 1951 είχε υπογραφεί στο Παρίσι η Ευρωπαϊκή Ένωση 'Aνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ) με ιδρυτικά μέλη τη Γαλλία, την ΟΔ Γερμανίας, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Τον Ιανουάριο του 1960, με πρόταση της Βρετανίας, ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), όπου μετέχουν και μη μέλη της ΕΟΚ.

Στις 8 Απριλίου 1965 υπογράφεται στις Βρυξέλλες η ενοποιημένη συνθήκη και τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου 1967, εξασφαλίζοντας τη θέσπιση της ενιαίας Επιτροπής και του ενιαίου Συμβουλίου για τις τρεις, εκείνη την εποχή, Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Τον Ιανουάριο του 1973 εντάσσονται στην ΕΟΚ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ιρλανδία.

Το Μάρτιο του 1979 το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα (ΕΝΣ) τίθεται σε ισχύ.

Τον Ιούνιο του 1979 διεξάγονται οι πρώτες εκλογές για την απευθείας ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τον Ιανουάριο του 1981 η Ελλάδα αποτελεί το 10ο μέλος της ΕΟΚ.

Τον Ιανουάριο του 1986 η Ισπανία και Πορτογαλία εντάσσονται στην ΕΟΚ.

Την 1η Ιουλίου 1987 η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη (ΕΕΠ), η οποία είχε υπογραφεί στο Λουξεμβούργο και στη Χάγη, τίθεται σε ισχύ, εξασφαλίζοντας τις προσαρμογές που απαιτούνται για την επίτευξη της εσωτερικής αγοράς.

Το Νοέμβριο του 1989 πέφτει το τείχος του Βερολίνου, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την Ευρώπη (τέλος Ψυχρού Πολέμου) ενώ η επανένωση της Γερμανίας -τον Οκτώβριο του 1990- εγείρει προσδοκίες αλλά και φόβους στους Ευρωπαίους.

Το Φεβρουάριο του 1992, με την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η ΕΟΚ μετονομάζεται σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδρύεται η ΟΝΕ.

Τον Ιανουάριο του 1995 η Σουηδία, η Φινλανδία και η Αυστρία προσχωρούν στην ΕΕ.

Τον Ιούνιο του 1997 στη Σύνοδο του 'Aμστερνταμ εγκρίνεται το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Τον Ιανουάριο του 1999 γεννιέται το Ευρώ, που τίθεται σε κυκλοφορία την 1η Ιανουαρίου 2002, αντικαθιστώντας τα νομίσματα 12 χωρών της ευρωζώνης (εκτός μένουν Βρετανία, Δανία και Σουηδία).

Το Δεκέμβριο του 1999 στη σύνοδο του Ελσίνκι, η Τουρκία αναγνωρίζεται ως υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Το Μάρτιο του 2000 στη Λισσαβόνα οι ηγέτες των «15» εγκρίνουν τη στρατηγική για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα.

Το Φεβρουάριο του 2001 υπογράφεται η Συνθήκη της Νίκαιας.

Το Μάρτιο του 2003 η εισβολή των ΗΠΑ και Βρετανίας στο Ιράκ υποστηρίζεται από κάποια κράτη μέλη, δημιουργώντας ρήγμα στην ΕΕ.

Τον Απρίλιο του 2003 υπογράφονται στην Αθήνα οι συνθήκες ένταξης δέκα νέων χωρών στην ΕΕ.

Το Μάιο του 2005 οι Γάλλοι απορρίπτουν με δημοψήφισμα το σχέδιο της νέας Συνταγματικής Συνθήκης ενώ ακολουθούν και οι Ολλανδοί.

Τον Ιανουάριο του 2007 η Βουλγαρία και Ρουμανία εντάσσονται στην ΕΕ, που αριθμεί πια 27 μέλη.

Το Μάρτιο του 2007 : Διακήρυξη του Βερολίνου.

Εμφανίζονται:   249-256  από   263 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [27][28][29][30][31][32][33]