Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   1-8  από   264 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]
29-05-2024
[+] Παρουσίαση πλατφόρμας JoVE (διά ζώσης και διαδικτυακή)

Αγαπητά μας μέλη,

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα JοVE με σύντομα βίντεo σε θέματα Ιατρικής, Ψυχολογίας και Θετικών Επιστημών, ανήκει στις συνδρομές του ΠΚ. Η JoVE μπορεί να ενσωματωθεί σε συστήματα διαχείρισης μάθησης και διαδικτυακές πλατφόρμες (όπως το Zoom) για να διευκολυνθεί η χρήση της σε μαθήματα, εργαστήρια και ασκήσεις και αξίζει να αξιοποιηθεί από τα μέλη μας. Γι' αυτό το λόγο, θα πραγματοποιηθεί μια δια ζώσης (και παράλληλα διαδικτυακή) παρουσίαση:

                                                      Τετάρτη 29/05 στις 11.00 π.μ.

                                                 Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης

                                                       Πανεπιστημιούπολη Βουτών


UOC & JoVe

                                 

 Θα δοθεί έμφαση στην ένταξη των βίντεο με απλό τρόπο στις διαφάνειες του μαθήματος αλλά και το σημαντικότερο καθοδήγηση προσωπική στον κάθε εκπαιδευτικό στα δικά του θεματικά πεδία προκειμένου να εμπλουτίσει στοχευμένα με επιστημονικό οπτικοακουστικό υλικό το δικό του εργαστηριακό μάθημα.                                             

Για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της βάσης, μπορείτε να

δημιουργήσετε λογαριασμό με το ιδρυματικό σας email.

Για να παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως την παρουσίαση, πρέπει να εγγραφείτε:

https://docs.google.com/document/d/1UVo2r78v3w_1ttfWSicorx3p_ME6jStD0QyzGKQcQwM/edit#heading=h.e30imdqh1t9t.

Η παρουσίαση θα μαγνητοσκοπηθεί.

Σας ευχαριστώ κι εκτιμώ τη συμμετοχή και ανταπόκρισή σας!

13-05-2024
[+] Υπογραφή σύμβασης ΣΕΑΒ για πρόσβαση στη νομική βάση WESTLAW UK ACADEMIC

Ενημερώνουμε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΚ ότι ο ΣΕΑΒ έχει υπογράψει ετήσια σύμβαση για την πρόσβαση όλων των Πανεπιστημίων στη νομική βάση Westlaw UK Academic (προγενέστερα γνωστή ως «Westlaw International»).

Η Westlaw είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή διαδικτυακών νομικών πληροφοριών. Η Westlaw UK Academic
περιλαμβάνει δύο βάσεις δεδομένων:

 • Η Westlaw Edge UK επικεντρώνεται στο νομικό υλικό του Ηνωμένου Βασιλείου και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη νομολογία και τη νομοθεσία έως τα περιοδικά και μια επιλογή σχολίων επαγγελματιών.
 • Η Westlaw International (Academic) είναι μια τεράστια παγκόσμια νομική ερευνητική βιβλιοθήκη που παρέχει πρόσβαση σε 28.000 βάσεις δεδομένων νομολογίας, νομοθεσίας, νομικών αναθεωρήσεων, συνθηκών και καταλόγων που προέρχονται από επιχειρήσεις της Thomson Reuters, συμπεριλαμβανομένων των Sweet & Maxwell, Ellis Publications και Carswell.

Ο έλεγχος της πρόσβασης θα γίνεται μέχρι τις 31/07/2024 με αναγνώριση IP διευθύνσεων των Πανεπιστημίων και από 01/08/2024 μέσω Ιδρυματικού λογαριασμού (SSO).

30-04-2024
[+] Υπογραφή σύμβασης ΣΕΑΒ για πρόσβαση στη νομική βάση HeinOnline

Ενημερώνουμε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΚ ότι ο ΣΕΑΒ υπέγραψε σύμβαση για την πρόσβαση όλων των Πανεπιστημίων στη νομική βάση HeinOnline

ΗeinOnline Academic Core (International)
H HeinOnline είναι μια κορυφαία διαδικτυακή πολυθεματική πλατφόρμα έρευνας που περιέχει περισσότερες από 215 εκατομμύρια σελίδες επιστημονικών περιοδικών, βιβλίων, κυβερνητικών εκδόσεων, διεθνών νομικών πηγών, κειμένων συνταγμάτων, Συνθηκών κ.α. 
Το πακέτο HeinOnline Academic Core (International) αποτελεί μια μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη που ενσωματώνει περισσότερες από 25 επιμέρους βάσεις νομικών δεδομένων. Περιέχει περισσότερα από 3.200 νομικά και σχετιζόμενα με τη νομική επιστήμη περιοδικά που δημοσιεύονται σε περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες, μαζί με χιλιάδες νομικά κείμενα από Αυστραλία, Καναδά και Ευρώπη, καθώς και μεγάλο πλήθος κυβερνητικών εκδόσεων.
Θεματική κάλυψη:

 • Συνταγματικό Δίκαιο
 • Δίκαιο της Θάλασσας
 • Ανθρώπινα δικαιώματα
 • Γυναικείες Σπουδές
 • Ποινικό δίκαιο
 • Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο
 • Εκπαίδευση

Όλα τα έγγραφα στη HeinOnline είναι ακριβή αντίγραφα των πρωτότυπων έντυπων εκδόσεων, που παρέχονται σε μια πλήρως αναζητήσιμη μορφή. Το πακέτο περιλαμβάνει περιεχόμενο από αξιόπιστους εκδότες όπως οι Brill Nijhoff, Oxford University Press, Cambridge University Press, Sage και άλλοι. 

Η πλατφόρμα ενσωματώνει μοναδικά εργαλεία αναζήτησης που αξιοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και οπτικά βοηθήματα για τη μέγιστη δυνατή διευκόλυνση της έρευνας.  

Η HeinOnline διαθέτει εκτενή συλλογή σελίδων βοήθειας και οδηγιών χρήσης.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική λίστα των βάσεων που περιλαμβάνονται στο πακέτο, εδώ.

Ο έλεγχος πρόσβασης γίνεται με αναγνώριση των IP διευθύνσεων των Πανεπιστημίων.
Για τεχνικά ζητήματα μπορείτε να απευθύνεστε στο support@heal-link.gr ή στο 2310998210.

24-04-2024
[+] Λειτουργία Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Ρέθυμνο) την περίοδο του Πάσχα 2024

Από Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 29 Απριλίου έως και Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Μαΐου --> 09:00 - 15:30

Από Μ. ΠΕΜΠΤΗ 2 έως και ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μαΐου --> ΚΛΕΙΣΤΑ 

ΠΕΜΠΤΗ 9 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μαΐου --> 09:00 - 15:30 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Μαΐου --> ΚΛΕΙΣΤΑ

Οι ώρες εξυπηρέτησης θα είναι 09:00 – 15:15

01-04-2024
[+] Δυνατότητα δημοσίευσης στα περιοδικά του Open Library of Humanities (OLH)

Εκ μέρους του ΣΕΑΒ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρωτοβουλία Open Library of Humanities (OLH) για την έκδοση αδαμάντινων περιοδικών ανακοίνωσε την προσθήκη εφτά νέων περιοδικών στη συλλογή της και την ανανέωση της ιστοσελίδας της, η οποία, μεταξύ άλλων, ικανοποιεί τα πρότυπα προσβασιμότητας και αναδεικνύει την έρευνα στις ανθρωπιστικές επιστήμες μέσω των περιοδικών της. Τα επτά νέα περιοδικά είναι:

 • Regeneration: Environment, Art, Culture
 • Political Philosophy
 • Zygon: Journal of Religion and Science
 • Review of the History of Economic Thought and Methodology (RHETM)
 • [in]Transition: Journal of Videographic Film & Moving Image Studies
 • Syntactic Theory & Research
 • Quaker Studies

Σχετικά με την πρωτοβουλία OLH, πρόκειται για μια ακαδημαϊκή, μη κερδοσκοπική πλατφόρμα έκδοσης 30 περιοδικών ανοικτής πρόσβασης, η οποία χρηματοδοτείται από βιβλιοθήκες και κοινοπραξίες βιβλιοθηκών διεθνώς με σκοπό να καταστεί η επιστημονική δημοσίευση ελεύθερα διαθέσιμη για όλους/ες, να είναι πιο προσβάσιμη και να διασφαλιστεί στο ψηφιακό μέλλον. Ο ΣΕΑΒ στηρίζει την πρωτοβουλία από το φθινόπωρο του 2019 και όλη η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα των μελών του ΣΕΑΒ μπορεί να δημοσιεύει στα περιοδικά αυτά σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης χωρίς χρέωση.

15-03-2024
[+] Απογευματινές διαδικτυακές ενημερώσεις για μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες (Ρέθυμνο)

Η Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 18:00,  εξ αποστάσεως ενημερώσεις για μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες (με έμφαση στις ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης που εξασφαλίζει).

Όσοι ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες σπουδές τους σε άλλα πανεπιστήμια οφείλουν να παρακολουθήσουν (1 φορά, όποια ημέρα επιλέξουν) προκειμένου να ενεργοποιηθεί το δικαίωμά τους για δανεισμό υλικού της Βιβλιοθήκης. 

Οι ενημερώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams, στην οποία πρέπει να έχουν εγγραφεί οι φοιτητές (δείτε τις οδηγίες) ενώ για τη σύνδεσή τους, είναι απαραίτητος ο κωδικός zbxg82n (δείτε τις οδηγίες).

*** Παρακαλούνται οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές να εγγραφούν στο Teams δύο, τουλάχιστον, ημέρες πριν τη διεξαγωγή της ενημέρωσης που θα παρακολουθήσουν, δεδομένου ότι έχουν εντοπιστεί προβλήματα κατά τη διαδικασία εγγραφής (τα οποία αντιμετωπίζονται σε ημερήσια βάση από την αρμόδια υπηρεσία του Πανεπιστημίου).

15-03-2024
[+] Ενημερώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Ρέθυμνο)

Η Βιβλιοθήκη καλεί τους/τις φοιτητές/ριες που δεν έχουν παρακολουθήσει ενημέρωση -υποχρεωτική για την ενεργοποίηση του δικαιώματος δανεισμού- να προσέλθουν σε μία από τις παρακάτω ημερομηνίες:

 28 Μαρτίου,
4, 12, 17 Απριλίου 

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Βιβλιοθήκης
ώρα 12:00 - 13:45

 • Παρακαλούμε να προσέρχεστε 10 λεπτά νωρίτερα, για την εγγραφή σας (μετά την έναρξη των ενημερώσεων δε θα γίνεστε δεκτοί)

Υπενθυμίζουμε ότι για τους ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ φοιτητές θα πραγματοποιηθούν και απογευματινές διαδικτυακές ενημερώσεις, με έμφαση στις ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης, στις 29 Μαρτίου και 15 Απριλίου (βλ. σχετική ανακοίνωση).

11-03-2024
[+] Memento mori: Απεικονίσεις του θανάτου στην ευρωπαϊκή τέχνη (15ος – 17ος αιώνας) - Περιοδική έκθεση-Βιβλιοθήκη Ηρακλείου

Στο πλαίσιο τη πρακτικής άσκησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιστορία της Τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν/μίου Κρήτης, φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη Π.Κ. Ηρακλείου έκθεση με θέμα "Memento mori: Απεικονίσεις του θανάτου στην ευρωπαϊκή τέχνη (15ος – 17ος αιώνας)η οποία έχει ως στόχο να παρουσιάσει όψεις της εικονογραφίας του θανάτου, μια θεματική που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στη Δύση κατά τους πρώιμους νεότερους χρόνους. 


Επιμέλεια έκθεσης: Εύα Βρέντζου – Εύα Πασπαράκη, μεταπτυχιακές φοιτήτριες Π.Μ.Σ. Ιστορίας της Τέχνης -  Νίκη Πετράκη, εργαστήριο συντήρησης υλικού Βιβλιοθήκης

Διάρκεια: 1/2/24 – 30/9/24

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή -> 09:00 – 20:00, Σάββατο -> 09:00 – 15:00

 

 

Εμφανίζονται:   1-8  από   264 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]