Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις :: Λειτουργία Βιβλιοθήκης από 05/10/2020

02-10-2020  -  Λειτουργία Βιβλιοθήκης από 05/10/2020

Από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού της Βιβλιοθήκης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Σάββατο:  09:00 - 15:00

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Τα αναγνωστήρια και οι κοινόχρηστοι χώροι της Βιβλιοθήκης παραμένουν κλειστά για το κοινό, λόγω της αδυναμίας απομόνωσής τους από τα βιβλιοστάσια. Δεν επιτρέπεται η παραμονή των χρηστών εντός του κτηρίου, παρά μόνο η επίσκεψή τους στον προθάλαμο της Βιβλιοθήκης για τον δανεισμό και την επιστροφή υλικού, καθώς και για φωτοτυπίες- εκτυπώσεις.

Οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας  για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κορονοϊού. Είναι  υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και, σε περίπτωση  αναμονής, η τήρηση απόστασης ασφαλείας 2 μέτρων. Οι χρήστες οφείλουν σε κάθε περίπτωση να ακολουθούν τις σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις του προσωπικού.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΥΛΙΚΟΥ:

Ο δανεισμός υλικού γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, το οποίο ορίζεται από το προσωπικό, αφού ο χρήστης αποστείλει σχετικό αίτημα μέσω της ειδικής φόρμας:

  1. Οι χρήστες εντοπίζουν τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης και
  2. συμπληρώνουν στη σχετική φόρμα τα απαραίτητα πεδία (τίτλο, ταξινομικό αριθμό, barcode)
  3. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, τηρώντας σειρά προτεραιότητας, συγκεντρώνει τα βιβλία και ειδοποιεί τους χρήστες ότι είναι έτοιμα προς παραλαβή, ορίζοντας σχετικό ραντεβού. Χωρίς την παραπάνω επικοινωνία, οι χρήστες δεν προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη.
  4. Οι κανόνες δανεισμού όσον αφορά τον αριθμό βιβλίων και το χρόνο δανεισμού ανά κατηγορία χρηστών επαναφέρονται στα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ:

Προτείνεται στους χρήστες -στην παρούσα φάση- να μην προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη για ανανέωση του υλικού που επιθυμούν αλλά να στέλνουν αίτημα στη διεύθυνση circ-ret@lib.uoc.gr (Ρέθυμνο) ή circ-her@lib.uoc.gr (Ηράκλειο) -αναφέροντας απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο, το Τμήμα και τον Αριθμό Μητρώου τους.
 
Προϋποθέσεις για να γίνει αποδεκτό το αίτημα είναι να σταλεί α) από το ιδρυματικό e-mail του χρήστη και β) μέσα στις τρεις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας επιστροφής των βιβλίων.
Ο χρήστης θεωρεί ότι διεκπεραιώθηκε το αίτημά του μόνο αν λάβει σχετική ενημέρωση από τη Βιβλιοθήκη.
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΥΛΙΚΟΥ:

α) Με φυσική παρουσία : Τα βιβλία παραδίδονται στον προθάλαμο της Βιβλιοθήκης εντός του ορισμένου ωραρίου (καθημερινές 09:00 – 17:00, Σάββατο 09:00-15:00).
Για την επιστροφή υλικού δεν απαιτείται ραντεβού.
Η Βιβλιοθήκη τηρεί αρχείο όσων προσέρχονται για επιστροφή υλικού.

β) Λόγω των ειδικών συνθηκών, είναι δυνατή η επιστροφή βιβλίων με ταχυμεταφορική εταιρεία (με έξοδα του αποστολέα) στην Υπηρεσία Δανεισμού της οικείας Βιβλιοθήκης του χρήστη.
Τα βιβλία που επιστρέφονται παραμένουν σε απομόνωση σε ειδικό χώρο για συγκεκριμένο χρόνο, ανάλογα με το υλικό του εξωφύλλου τους. Μετά την παρέλευση του χρόνου απομόνωσης τα βιβλία επαναταξιθετούνται και είναι διαθέσιμα για εκ νέου δανεισμό σε ενδιαφερόμενους χρήστες.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΕΥΔΟΞΟΥ»:

Για την επιστροφή των παρατύπως παραληφθέντων συγγραμμάτων του Ευδόξου μπορούν να ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες με την επιστροφή υλικού της Βιβλιοθήκης (φυσική παρουσία ή αποστολή με ταχυμεταφορική). Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητο το ονοματεπώνυμο του φοιτητή, το Τμήμα και ο αριθμός μητρώου του. 

ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ – ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ:

Παρέχεται η δυνατότητα φωτοτύπησης υλικού και εκτυπώσεων από τους χρήστες σε χώρο της εισόδου της Βιβλιοθήκης. Η παραγγελία των τόμων βιβλίων και περιοδικών, από τα οποία χρειάζεται η φωτοτύπηση σελίδων, γίνεται μέσω της ειδικής φόρμας δανεισμού.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ:

Οι εργασίες παραδίδονται στη Βιβλιοθήκη ως εξής:

α) Με φυσική παρουσία, προσκομίζοντας συμπληρωμένο και το σχετικό Έντυπο Κατάθεσης  

β) Ηλεκτρονικά (σε format pdf ή ms-word), μέσω της σχετικής φόρμας (Υποβολή εργασίας) του Ιδρυματικού Αποθετηρίου Elocus. Στη συνέχεια αποστέλλονται  σε έντυπη μορφή -με ταχυμεταφορική-  τόσο η εργασία (δεμένη) όσο και η  αίτηση (υπογεγραμμένη).

Μόλις η Βιβλιοθήκη παραλάβει και τις δύο μορφές της εργασίας (έντυπη και ηλεκτρονική) στέλνει τη σχετική βεβαίωση στην οικεία Γραμματεία.

 Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά με τη Βιβλιοθήκη στις διευθύνσεις  libr@lib.uoc.gr (Ρέθυμνο) και libh@lib.uoc.gr (Ηράκλειο).


Επιστροφή στις ανακοινώσεις