Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   1-8  από   261 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]
05-04-2024
[+] Δοκιμαστική Πρόσβαση στη βάση EMBASE

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξασφάλισε δοκιμαστική πρόσβαση για τη Βάση δεδομένων EMBASE. Η Embase παρέχει μεγάλη κάλυψη της βιοϊατρικής βιβλιογραφίας, συμπεριλαμβανομένων και πληροφοριών που δεν είναι διαθέσιμες στο MEDLINE.

Η δοκιμαστική πρόσβαση παρέχεται μέχρι την 21η Απριλίου του 2024

01-04-2024
[+] Δυνατότητα δημοσίευσης στα περιοδικά του Open Library of Humanities (OLH)

Εκ μέρους του ΣΕΑΒ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρωτοβουλία Open Library of Humanities (OLH) για την έκδοση αδαμάντινων περιοδικών ανακοίνωσε την προσθήκη εφτά νέων περιοδικών στη συλλογή της και την ανανέωση της ιστοσελίδας της, η οποία, μεταξύ άλλων, ικανοποιεί τα πρότυπα προσβασιμότητας και αναδεικνύει την έρευνα στις ανθρωπιστικές επιστήμες μέσω των περιοδικών της. Τα επτά νέα περιοδικά είναι:

  • Regeneration: Environment, Art, Culture
  • Political Philosophy
  • Zygon: Journal of Religion and Science
  • Review of the History of Economic Thought and Methodology (RHETM)
  • [in]Transition: Journal of Videographic Film & Moving Image Studies
  • Syntactic Theory & Research
  • Quaker Studies

Σχετικά με την πρωτοβουλία OLH, πρόκειται για μια ακαδημαϊκή, μη κερδοσκοπική πλατφόρμα έκδοσης 30 περιοδικών ανοικτής πρόσβασης, η οποία χρηματοδοτείται από βιβλιοθήκες και κοινοπραξίες βιβλιοθηκών διεθνώς με σκοπό να καταστεί η επιστημονική δημοσίευση ελεύθερα διαθέσιμη για όλους/ες, να είναι πιο προσβάσιμη και να διασφαλιστεί στο ψηφιακό μέλλον. Ο ΣΕΑΒ στηρίζει την πρωτοβουλία από το φθινόπωρο του 2019 και όλη η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα των μελών του ΣΕΑΒ μπορεί να δημοσιεύει στα περιοδικά αυτά σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης χωρίς χρέωση.

15-03-2024
[+] Απογευματινές διαδικτυακές ενημερώσεις για μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες (Ρέθυμνο)

Η Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 18:00,  εξ αποστάσεως ενημερώσεις για μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες (με έμφαση στις ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης που εξασφαλίζει).

Όσοι ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες σπουδές τους σε άλλα πανεπιστήμια οφείλουν να παρακολουθήσουν (1 φορά, όποια ημέρα επιλέξουν) προκειμένου να ενεργοποιηθεί το δικαίωμά τους για δανεισμό υλικού της Βιβλιοθήκης. 

Οι ενημερώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams, στην οποία πρέπει να έχουν εγγραφεί οι φοιτητές (δείτε τις οδηγίες) ενώ για τη σύνδεσή τους, είναι απαραίτητος ο κωδικός zbxg82n (δείτε τις οδηγίες).

*** Παρακαλούνται οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές να εγγραφούν στο Teams δύο, τουλάχιστον, ημέρες πριν τη διεξαγωγή της ενημέρωσης που θα παρακολουθήσουν, δεδομένου ότι έχουν εντοπιστεί προβλήματα κατά τη διαδικασία εγγραφής (τα οποία αντιμετωπίζονται σε ημερήσια βάση από την αρμόδια υπηρεσία του Πανεπιστημίου).

15-03-2024
[+] Ενημερώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Ρέθυμνο)

Η Βιβλιοθήκη καλεί τους/τις φοιτητές/ριες που δεν έχουν παρακολουθήσει ενημέρωση -υποχρεωτική για την ενεργοποίηση του δικαιώματος δανεισμού- να προσέλθουν σε μία από τις παρακάτω ημερομηνίες:

 28 Μαρτίου,
4, 12, 17 Απριλίου 

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Βιβλιοθήκης
ώρα 12:00 - 13:45

  • Παρακαλούμε να προσέρχεστε 10 λεπτά νωρίτερα, για την εγγραφή σας (μετά την έναρξη των ενημερώσεων δε θα γίνεστε δεκτοί)

Υπενθυμίζουμε ότι για τους ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ φοιτητές θα πραγματοποιηθούν και απογευματινές διαδικτυακές ενημερώσεις, με έμφαση στις ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης, στις 29 Μαρτίου και 15 Απριλίου (βλ. σχετική ανακοίνωση).

11-03-2024
[+] Memento mori: Απεικονίσεις του θανάτου στην ευρωπαϊκή τέχνη (15ος – 17ος αιώνας) - Περιοδική έκθεση-Βιβλιοθήκη Ηρακλείου

Στο πλαίσιο τη πρακτικής άσκησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιστορία της Τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν/μίου Κρήτης, φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη Π.Κ. Ηρακλείου έκθεση με θέμα "Memento mori: Απεικονίσεις του θανάτου στην ευρωπαϊκή τέχνη (15ος – 17ος αιώνας)η οποία έχει ως στόχο να παρουσιάσει όψεις της εικονογραφίας του θανάτου, μια θεματική που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στη Δύση κατά τους πρώιμους νεότερους χρόνους. 


Επιμέλεια έκθεσης: Εύα Βρέντζου – Εύα Πασπαράκη, μεταπτυχιακές φοιτήτριες Π.Μ.Σ. Ιστορίας της Τέχνης -  Νίκη Πετράκη, εργαστήριο συντήρησης υλικού Βιβλιοθήκης

Διάρκεια: 1/2/24 – 30/9/24

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή -> 09:00 – 20:00, Σάββατο -> 09:00 – 15:00

 

 

08-03-2024
[+] Επαναληπτικό Σεμινάριο Βιβλιοθήκης για πρωτοετείς φοιτητές/τριες(Ηράκλειο)

H Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης σας ενημερώνει ότι οργανώνει για όσους και όσες δεν μπορέσαν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Οκτωβρίου, σεμινάριο 1 ώρας

                                                   (13.00-14.00) την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 ,

                                                                               με τίτλο:

                                        ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ & ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ

                                                    στο ηλεκτρονικό αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης

 Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική, για την ενεργοποίηση κάρτας δανεισμού υλικού στη βιβλιοθήκη.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και φοιτητές άλλων ετών, εφόσον το επιθυμούν!

16-02-2024
[+] Δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση Academic Complete της ProQuest

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης εξασφάλισε δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση Academic Complete της ProQuest, από 26 Φεβρουαρίου έως και 26 Απριλίου 2024.

Πρόκειται για μια συλλογή ηλεκτρονικών βιβλίων που καλύπτει πολλούς επιστημονικούς τομείς με περισσότερους από 234.000 τίτλους, διαφόρων εκδοτών (πάνω από 170 από αυτούς είναι πανεπιστήμια).

Αρκετές χιλιάδες τίτλοι (περίπου 33.900) δεν έχουν συνδεδεμένη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM) και η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών βιβλίων είναι στα αγγλικά. Περιλαμβάνονται όμως και, περίπου 19.300, μη αγγλικοί τίτλοι σε περισσότερες από 40 διαφορετικές γλώσσες.

Σε ένα περιβάλλον απλό και ευχάριστο οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν βιβλία, σχετικά με τα παρακάτω θέματα (αλφαβητικά):

ARTS
Architecture, Fine Arts

BUSINESS
Business/Management, Economics

EDUCATION
Education, Juvenile Literature

GENERAL
General Works/Reference, Geography/Travel, Home Economics, Library Science, Museums, Tourism/Hospitality

HEALTH & MEDICINE
Health, Medicine, Nursing, Pharmacy, Psychology

HISTORY & POLITICAL SCIENCE
History, Political Science

LAW
Law

LITERATURE & LANGUAGE
Fiction, Journalism, Language/Linguistics, Literature, Publishing

RELIGION & PHILOSOPHY
Philosophy, Religion

SOCIAL SCIENCE
Social Science, Military Science

SCIENCE & TECHNOLOGY
Agriculture, Computer Science/IT, Engineering, Chemical Engineering, Civil Engineering, Construction, Electrical Engineering, Environmental Engineering, General Engineering, Manufacturing, Mechanical Engineering, Mining, Environmental Studies, Mathematics, Science, Anatomy/Physiology, Astronomy, Biology/Natural History, Botany, General Science, Chemistry, Geology, PhysicsZoology

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

06-02-2024
[+] Έναρξη δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση CNKI Express

Ενημερώνουμε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΚ ότι στο πλαίσιο του ΣΕΑΒ έχει ενεργοποιηθεί δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση CNKI Express

Η πρόσβαση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 15 Ιουλίου 2024.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η CNKI Express είναι βάση δεδομένων της China National Knowledge Infrastructure (CNKI) που είχε αναπτυχθεί από το Tsinghua University. Περιλαμβάνει ακαδημαϊκές πηγές από την Κίνα, όπως περιοδικά, διατριβές και μεταπτυχιακές εργασίες, πρακτικά συνεδρίων, εφημερίδες, επετηρίδες κλπ. Σε επιλεγμένες δημοσιεύσεις παρέχεται μηχανική μετάφραση στην αγγλική γλώσσα.
 
Το υλικό κατανέμεται σε δέκα θεματικές κατηγορίες:

Mathematics/ Physics/ Mechanics/ Astronomy,
Chemistry/Metallurgy/Environment/ Mine Industry ,
Architecture/Energy/ Traffic/ Electro mechanics etc.,
Agriculture,
Medicine & Public Health,
Literature/History/Philosophy, Politics/Military
Affairs/ Law,
Education & Social Sciences,
Electronic Technology & Information Science,
Economics & Management

Υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό στη σχετική ιστοσελίδα, ενώ μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο αρχείο http://news.uoc.gr/news/2024/05-02/CNKI_Poster-for_HEAL-Link.pdf

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
 
Προσφέρονται δύο σημεία πρόσβασης:

  • https://oversea.cnki.net/ για όλο το περιεχόμενο της βάσης (περιοδικά, διατριβές και μεταπτυχιακές εργασίες, πρακτικά συνεδρίων, εφημερίδες, επετηρίδες κλπ),
  • Academic Reference (AR) https://ar.oversea.cnki.net για πηγές (βιβλία, περιοδικά, περιλήψεις) μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Και στις δύο περιπτώσεις η πρόσβαση επιτρέπεται με αναγνώριση διεύθυνσης IP.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο των Ηλεκτρονικών Πηγών του ΣΕΑΒ, 2310998210, support@heal-link.gr.

Εμφανίζονται:   1-8  από   261 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]