Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   9-16  από   261 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]
05-02-2024
[+] Ιδρυματική συνδρομή στο JoVE Unlimited

https://www.jove.com/

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει ενεργοποιήσει ιδρυματική συνδρομή στο JoVE Unlimited, η οποία επιτρέπει την πρόσβαση σε όλα τα περιεχόμενα που δημοσιεύονται στον πολυεπιστημονικό πόρο βίντεο JoVE, (JoVE Journal, JoVE Research,  JoVE Education, JoVE Core, JoVE Encyclopedia of Experiments, JoVE Science Education, JoVE Lab Manual, JoVE Book).Περιλαμβάνει περισσότερα από 18.000  βίντεο και περισσότερα από 2.400 νέα  να δημοσιεύονται κάθε χρόνο με περιεχόμενο σχετικό με:

Αναπτυξιακή βιολογία - Ανατομία και Φυσιολογία - Ανοσολογία - Ανοσολογία και λοιμώξεις - Βιολογία -Βιοτεχνολογία - Βιοχημεία - Γενετική - Έρευνα για τον καρκίνο - Ιατρική - Κλινικές δεξιότητες - Κοινωνική Ψυχολογία - Κυτταρική Βιολογία - Μηχανολογία - Μηχανική - Μοριακή Βιολογία - Νευροεπιστήμη - Νοσηλευτική - Οργανική Χημεία - Στατιστική - Φαρμακολογία - Φυσική -Χημεία - Ψυχολογία

Για να παρακολουθήσετε τα βίντεο από οποιαδήποτε τοποθεσία  μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό www.jove.com/account χρησιμοποιώντας το πανεπιστημιακό σας email και να συνδεθείτε.

 

31-01-2024
[+] Δοκιμαστική πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία του De Gruyter

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) ανακοινώνει την έναρξη δοκιμαστικής χρήσης (trial) διάρκειας τριών μηνών της εκτενούς συλλογής ηλεκτρονικών βιβλίων του εκδοτικού οίκου De Gruyter.
Στη δοκιμαστική αυτή περίοδο τα μέλη του ΣΕΑΒ θα έχουν δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση σε μια συλλογή με περισσότερα από 160.000 ηλεκτρονικά βιβλία από 56 συνεργαζόμενους εκδότες, ορισμένοι εκ των οποίων αναγράφονται παρακάτω.
Η δοκιμαστική περίοδος τριών μηνών θα διαρκέσει από 1 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου 2024.

23-01-2024
[+] «Εικόνα και βιβλίο, 16ος -18ος αι.» - Περιοδική έκθεση

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιστορία της Τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν/μίου Κρήτης, φιλοξενείται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (στου Γάλλου) έκθεση με τίτλο "Εικόνα και βιβλίο, 16ος-18ος αιώνας" και θέμα την εικονογράφηση παιλαιών βιβλίων με χαρακτικές αναπαραγωγές (ξυλογραφίες, χαλκογραφίες και λιθογραφίες). 


Επιμέλεια έκθεσης: Μαλαματένια-Αικατερίνη Ζωπίδου και Στέλιος Νιφορέλης, μεταπτυχιακοί φοιτητές Π.Μ.Σ. Ιστορίας της Τέχνης
Σχεδιασμός έκθεσης: Νίκη Πετράκη, υπεύθυνη Εργαστηρίου Συντήρησης σπανίων βιβλίων και αρχείων Βιβλιοθήκης Π.Κ.
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, ώρα 13:30, Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης, Ρέθυμνο
Διάρκεια: 25/01/24 – 30/04/24
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παραρασκευή -> 09:00 – 20:00
                                                    Σάββατο -> 09:00 – 15:00

Αφίσα και Δελτίο τύπου

12-12-2023
[+] Λειτουργία Βιβλιοθήκης Ηρακλείου την περίοδο των εορτών

Λειτουργία Βιβλιοθήκης Ηρακλείου την περίοδο των εορτών 

 

22 - 26 Δεκεμβρίου : ΚΛΕΙΣΤΑ

27 - 29 Δεκεμβρίου : 08:30 - 15:00

30 Δεκεμβρίου - 2 Ιανουαρίου : ΚΛΕΙΣΤΑ

3 - 4 Ιανουαρίου : 08:30 - 15:00

5 - 7 Ιανουαρίου : ΚΛΕΙΣΤΑ

Επιστροφή στο κανονικό (χειμερινό) ωράριο από Δευτέρα 8 Ιανουαρίου

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

21-11-2023
[+] Έκθεση φωτογραφικού υλικού και έργων της Άλκης Ζέη

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης της Γλώσσας & της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Άλκη Ζέη: Στους δρόμους της Ιστορίας και της Μνήμης».

Επιμέλεια έκθεσης: Βασιλική Βασιλούδη (Π.Τ.Δ.Ε.)
Σχεδιασμός έκθεσης: Νίκη Πετράκη (Βιβλιοθήκη)

Χώρος έκθεσης: Αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη, Κεντρική Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου (Γάλλου)

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, ώρα 15:00

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00 – 20:00
                                                  Σάββατο: 9:00 – 15:00

Διάρκεια: 23 Νοεμβρίου 2023 – 20 Απριλίου 2024

01-11-2023
[+] Συμφωνία ΣΕΑΒ για πρόσβαση στην Cambridge Structural Database (CSD)

Ενημερώνουμε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Π.Κ. για την υπογραφή μονοετούς συμφωνίας μεταξύ του ΣΕΑΒ και της Cambridge Structural Database (δείτε εδώ την περιγραφή της βάσης σε ελληνικά και αγγλικά).

Ο έλεγχος πρόσβασης γίνεται μέσω IP διευθύνσεων.
Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης της βάσης τοπικά μέσω ξεχωριστού software σε περιβάλλον windows για περιορισμένο αριθμό αδειών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο zsimaiof@heal-link.gr.

Cambridge Structural Database: Oλοκληρωμένο Αποθετήριο Επικυρωμένων και Επιμελημένων Οργανικών και Μεταλλο-οργανικών Κρυσταλλικών Δομών Μικρών Μορίων


Έχοντας ιδρυθεί το 1965 και με ιστορικές δομές που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920, η Cambridge Structural Database (CSD) περιέχει πάνω από 1,1 εκατομμύρια ακριβείς τρισδιάστατες δομές με δεδομένα από αναλύσεις περίθλασης ακτίνων Χ και νετρονίων και πρόσθετη επιμέλεια από το CCDC. Η βάση δεδομένων χρησιμοποιείται από ερευνητές από τις φαρμακευτικές, αγροχημικές καθώς και τις χημικές βιομηχανίες, προκειμένου να προβλεφθούν και να καθοδηγηθούν μελλοντικές ανακαλύψεις.
Πλήρως ιχνηλατίσιμη και προσβάσιμη, η CSD είναι ένα απαραίτητο αξιόπιστο επιστημονικό εργαλείο, που παρέχει πληροφορίες για μεγάλα δεδομένα, χρησιμοποιώντας ισχυρούς αλγόριθμους για μοριακή ανάλυση. Είναι αποθετήριο δεδομένων με πιστοποίηση CoreTrustSeal.

Οι οργανικές κρυσταλλικές δομές περιλαμβάνουν:
• Φάρμακα και φαρμακευτικά προϊόντα
• Αγροχημικά
• Χρωστικές
• Εκρηκτικά
• Πρωτεϊνικούς συνδέτες.
Οι μεταλλο-οργανικές κρυσταλλικές δομές περιλαμβάνουν:
• Μεταλλικά Οργανικά Πλαίσια (MOFs)
• Μοντέλα για νέους καταλύτες
• Πορώδεις σκελετούς αποθήκευσης αερίου
• Βασικούς χημικούς δεσμούς.

Χαρακτηριστικά
Αξιόπιστη παρουσίαση της χημικής δομής
Πλήρως ιχνηλατίσιμη και αξιόπιστη, τα πειραματικά δεδομένα υπόκεινται σε επιπλέον επιμέλεια, ώστε να περιλαμβάνουν δεδομένα από πρόσθετες πηγές - για παράδειγμα κοινά ονόματα, βιοδραστικότητα, φυσική προέλευση, διασταύρωση με άλλα εναντιομερή μόρια ή ρακεμικά μείγματα ή πολύμορφα. Αυτά τα πρόσθετα δεδομένα επιτρέπουν την εύκολη ομαδοποίηση, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ιχνηλασιμότητα και την αξία του ως πυλώνα γνώσης. Οι δομές με αταξία ατόμων παρουσιάζονται με ακρίβεια, χάρη στην επιμέλεια του CCDC.
Πλήρως εμπειρική
Τα δεδομένα της πραγματικής ζωής δίνουν αξιόπιστες πληροφορίες και επιστημονικότατα στη διδασκαλία.
Σημαντικότερη από το άθροισμα των επιμέρους στοιχείων της
Τα δεδομένα από μια συλλογή 1,1 εκατομμυρίου δομών μπορούν να συγκριθούν, αναλυθούν και ομαδοποιηθούν για να αναδειχθούν ομοιότητες, τάσεις και κατευθυντήριες οδηγίες για περαιτέρω ανάλυση και πειραματισμό. Είναι σχεδόν απεριόριστα πιο αξιόλογα από τις μεμονωμένες δομές που βρίσκονται απομονωμένες.
Διαλειτουργικότητα και επαναληψιμότητα
Όλες οι δομές που κατατίθενται ηλεκτρονικά διαθέτουν δικό τους DOI που βοηθά στην εφαρμογή των αρχών FAIR για διαλειτουργικότητα και επαναληψιμότητα των δεδομένων.
Αναζήτηση και εξαγωγή γνώσεων
Το λογισμικό επιτρέπει να εργαστείτε με τα δεδομένα της CSD για την εξαγωγή νέων γνώσεων. Αυτό περιλαμβάνει δημόσια και ιδιόκτητα, πειραματικά και προβλεπόμενα δεδομένα.
Στοχεύστε αναζητήσεις σε δομές ενδιαφέροντος
Εκ των προτέρων υπολογισμένα υποσύνολα της CSD για εξειδικευμένους τομείς της χημείας που επιτρέπουν στους ερευνητές να στοχεύουν αναζητήσεις σε δομές ενδιαφέροντος.

30-10-2023
[+] Ενημερώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Ρέθυμνο)

Η Βιβλιοθήκη καλεί τους/τις φοιτητές/ριες που δεν έχουν παρακολουθήσει ενημέρωση -υποχρεωτική για την ενεργοποίηση του δικαιώματος δανεισμού- να προσέλθουν σε μία από τις παρακάτω ημερομηνίες:

 1, 2, 13, 21, 29 Νοεμβρίου
7, 15 Δεκεμβρίου

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Βιβλιοθήκης
ώρα 12:00 - 13:45

  • Παρακαλούμε να προσέρχεστε 15 λεπτά νωρίτερα, για την εγγραφή σας (μετά την έναρξη των ενημερώσεων δε θα γίνεστε δεκτοί)

 

Υπενθυμίζουμε ότι για τους ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ φοιτητές θα πραγματοποιηθεί και απογευματινή διαδικτυακή ενημέρωση, με έμφαση στις ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης, στις 3 Νοεμβρίου (βλ. σχετική ανακοίνωση).

23-10-2023
[+] Σεμινάρια Αναζήτησης Βιβλιογραφίας για Μεταπτυχιακούς - Ηράκλειο

Για  φοιτητές/τριες που συμμετέχουν στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα της Ιατρικής Σχολής, Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο προσφέρει σεμινάρια αναζήτησης βιβλιογραφίας.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίων:

         Δευτέρα  23/10   13:00 - 15:00    πρόγραμμα : ΕΕΘΠΕΝ 

         Δευτέρα  06/11   13:00 - 15:00    πρόγραμμα : ΔΥΠΦΥΥΥ

         Δευτέρα  20/11   13:00 - 15:00    πρόγραμμα: Ιατροδικαστική (Forensic Medicine) (αγγλικά)

         Τρίτη   21/11   13:00 - 15:00        πρόγραμμα: ΜΒΝΑ (MBHD)  (αγγλικά)

         Δευτέρα  04/12   13:00 - 15:00    πρόγραμμα: Νευροεπιστήμες ( Neuroscience)  (αγγλικά)

 

 

                            

Εμφανίζονται:   9-16  από   261 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]