Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   193-200  από   259 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [22][23][24][25][26][27][28]
20-01-2010
[+] Διακοπή πρόσβασης στα περιοδικά του ALPSP
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν με τις ανανεώσεις των συμβάσεων, διεκόπη η πρόσβαση στα περιοδικά του ALPSP (Association of Learned and Professional Society Publishers).
12-01-2010
[+] Μερική διακοπή πρόσβασης στα περιοδικά του εκδοτικού οίκου Sage
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν με τις ανανεώσεις των συμβάσεων, διεκόπη η πρόσβαση στα περιοδικά του εκδοτικού οίκου Sage για τα έτη 2009 και μετά. Τα μέλη του Συνδέσμου θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα περιοδικά του εκδότη για τα έτη 2006-2008.
11-01-2010
[+] Διακοπή πρόσβασης στα περιοδικά του Project MUSE και στα Grove Art, Grove Music και Oxford Reference Online
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν με τις ανανεώσεις των συμβάσεων, διεκόπη η πρόσβαση στα περιοδικά του Project MUSE καθώς και στα Grove Art, Grove Music και Oxford Reference Online.
23-12-2009
[+] Ανακοίνωση του Σ.Ε.Α.Β. σχετικά με τις ανανεώσεις των ηλεκτρονικών πηγών

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και δια Βίου Μάθησης για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητή κ. Β. Παπάζογλου, στον προϋπολογισμό του Υπουργείου για το 2010 έχουν προβλεφθεί κονδύλια για την πληρωμή των συνδρομών των ηλεκτρονικών περιοδικών για τα έτη 2009 και 2010. Η πληρωμή θα γίνει από εθνικούς πόρους και τα ποσά εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης έχει προβλεφθεί και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και των συνδρομών για τα έτη 2011 και 2012.

Επειδή οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και αναμένεται η πληρωμή να πραγματοποιηθεί, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, μετά το Μάρτιο του 2010, σας ενημερώνουμε ότι με την έναρξη του νέου έτους υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστούν και άλλα προβλήματα πρόσβασης στους εκδότες. Το Υπουργείο και η Επιτροπή Περιοδικών του Σ.Ε.Α.Β. καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτάχυνση των διαδικασιών προς όφελος όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

05-11-2009
[+] Δοκιμαστική πρόσβαση στη Research Starters - Sociology
 Η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δοκιμαστική πρόσβαση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 στη βάση δεδομένων Research Starters - Sociology της EBSCO.
Η Research Starters περιέχει συνοπτικά αλλά περιεκτικά άρθρα (περίπου 3.000 λέξεων) γραμμένα από ερευνητές, επιστήμονες και άλλους ειδικούς, σχεδιασμένα ώστε να αποτελούν σημεία εκκίνησης για τους φοιτητές που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Πρόσβαση στην Research StartersSociology παρέχεται μέσω του καταλόγου βάσεων δεδομένων της Βιβλιοθήκης, ή απευθείας στη διεύθυνση http://search.ebscohost.com/.
Περισσότερες πληροφορίες για την Research StartersSociology.
07-10-2009
[+] Διακοπή πρόσβασης στα περιοδικά του εκδοτικού οίκου Blackwell
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν με τις ανανεώσεις των συμβάσεων, διεκόπη η πρόσβαση στα περιοδικά του εκδοτικού οίκου Blackwell.
25-09-2009
[+] Πρόσβαση στα παλαιότερα τεύχη των περιοδικών της ACS
Σας ενημερώνουμε ότι, μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση για την τρέχουσα χρονιά, αποκαταστάθηκε η πρόσβαση ΜΟΝΟ στα παλαιότερα τεύχη (backfiles) των περιοδικών της ACS (American Chemical Society). Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συνδέσμου έχουν πάλι πρόσβαση στα τεύχη που έχουν εκδοθεί ως και το 1995 των παρακάτω περιοδικών:
  • Accounts of Chemical Research
  • Analytical Chemistry
  • Biochemistry
  • Bioconjugate Chemistry
  • Biotechnology Progress
  • Chemical Research in Toxicology
  • Chemical Reviews
  • Chemistry of Materials
  • Energy and Fuels
  • Environmental Science and Technology
  • Industrial & Engineering Chemistry Research
  • Inorganic Chemistry
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry
  • The Journal of the American Chemical Society
  • Journal of Chemical and Engineering Data
  • Journal of Chemical Information and Modeling
  • Journal of Medicinal Chemistry
  • Journal of Natural Products
  • The Journal of Organic Chemistry
  • Journal of Physical Chemistry A&B
  • Langmuir Macromolecules
15-09-2009
[+] Aνακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link)

O Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link), σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής του, πληροφορεί την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα για τα ακόλουθα:

  1. Παρά την ολοκλήρωση της ένταξης του έργου της οριζόντιας δράσης των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών «Έρευνα και καινοτομία στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες», το ΥπΕΠΘ δεν θα προχωρήσει προς το παρόν στην υλοποίηση του Υποέργου που αφορά στην πληρωμή των συνδρομών των ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών λόγω της μη ολοκλήρωσης ακόμα των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στην επιλεξιμότητα της εν λόγω δαπάνης.
  2. Με βάση την παραπάνω εξέλιξη, ο Σ.Ε.Α.Β. προχώρησε σε συντονισμένες παρεμβάσεις προς την πολιτεία, με στόχο την κατ’ αρχήν πληρωμή των εν λόγω συνδρομών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παρά, όμως, τις προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι η λύση αυτή θα προχωρήσει, καμία δυστυχώς ενέργεια εκ μέρους τους δεν έγινε προς την κατεύθυνση αυτή, ούτε προβλέπεται να γίνει πριν τις εθνικές εκλογές.
  3. Κατόπιν των ανωτέρω δεν καθίσταται δυνατή η υπογραφή των συμβάσεων με τους εκδότες/παρόχους ηλεκτρονικής πληροφόρησης, άρα και η αποκατάσταση της πρόσβασης στα ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά.

Ο Σ.Ε.Α.Β. θα σας κρατά ενήμερους για κάθε νεώτερη εξέλιξη.

Εμφανίζονται:   193-200  από   259 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [22][23][24][25][26][27][28]