Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις :: ΣΕΑΒ: "Quickstart στην Ανοικτή Επιστήμη" - Δεύτερος κύκλος εκπαιδεύσεων

20-02-2025  -  ΣΕΑΒ: "Quickstart στην Ανοικτή Επιστήμη" - Δεύτερος κύκλος εκπαιδεύσεων

       Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) επενδύει σε υποδομές και υπηρεσίες υποστήριξης των ερευνητών/ριών των Ιδρυμάτων-μελών του, συνδέεται με το ευρωπαϊκό οικοσύστημα φορέων για την Ανοικτή Επιστήμη και αναπτύσσει με άλλους εταίρους εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την προώθηση καλών πρακτικών σε συνιστώσες της, όπως η Ανοικτή Πρόσβαση και τα Ερευνητικά Δεδομένα
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Quickstart στην Ανοικτή Επιστήμη" απευθύνεται σε νέους/ες ερευνητές/ριες με μικρή ή καθόλου προηγούμενη εμπειρία που θέλουν να ενημερωθούν με σύντομο και διαδραστικό τρόπο για τη σημασία της Ανοικτής Πρόσβασης και της Διαχείρισης Ερευνητικών Δεδομένων. Υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PATTERN (Piloting open and responsible Activities and Trainings Towards the Enhancement of Researchers Networks, HORIZON-WIDERA-2022-ERA-01).
 
Σε συνέχεια της πρώτης φάσης των εκπαιδευτικών συνεδριών, οι οποίες έλαβαν χώρα το χειμερινό εξάμηνο του 2024, ο ΣΕΑΒ ανακοινώνει την έναρξη της δεύτερης φάσης εκπαιδεύσεων που θα πραγματοποιηθούν το εαρινό εξάμηνο του 2025.
Ο νέος κύκλος περιλαμβάνει:
  • το μάθημα Quickstart στη Διαχείριση Ερευνητικών Δεδομένων, και
  • το ασύγχρονο και αυτορυθμιζόμενο μάθημα Quickstart στην Ανοικτή Πρόσβαση
Προσκαλούμε όλους/ες τους/τις ενδιαφερόμενους ερευνητές/τριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή με ιδρυματικό email.
Αναλυτικές πληροφορίες (πρόγραμμα, τρόποι συμμετοχής, συνήθεις ερωτήσεις) θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://scholarly.heal-link.gr/pattern-quickstart/
 
Επισημαίνεται ότι:
  • στο ασύγχρονο αυτορυθμιζόμενο μάθημα Quickstart στην Ανοικτή Πρόσβαση δεν υπάρχει περιορισμός συμμετοχών.
  • στο μάθημα Διαχείριση Ερευνητικών Δεδομένων υπάρχει  περιορισμένος αριθμός θέσεων (30) για να διασφαλιστεί η καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία. Επειδή δεν θα είναι εφικτό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις συμμετοχής, ο αριθμός που θα κατανεμηθεί ανά ίδρυμα θα εξαρτηθεί από το πλήθος των αιτήσεων και το πλήθος των ιδρυμάτων απ’ όπου προήλθαν. 

Επιστροφή στις ανακοινώσεις