Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   33-40  από   228 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [2][3][4][5][6][7][8]
28-04-2020
[+] Brill: ελεύθερη πρόσβαση σε βιβλία και άρθρα για δημόσια υγεία, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έρευνα κρίσεων

Ο εκδότης Brill έχει ανοίξει την πρόσβαση σε βιβλία και άρθρα για θέματα όπως η δημόσια υγεία, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η έρευνα κρίσεων:

https://www2.brill.com/COVID-19_Collection

28-04-2020
[+] Δωρεάν πρόσβαση σε έργα αναφοράς και ακαδημαϊκά εγχειρίδια του Cambridge Core

Δωρεάν πρόσβαση σε έργα αναφοράς και ακαδημαϊκά εγχειρίδια του Cambridge Core μέχρι 31 Μαΐου:
HTML Textbooks, Cambridge Histories, Cambridge Companions & Cambridge Elements

Είναι απαραίτητη η σύνδεση μέσω του VPN του ΠΚ.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Πλήρης κατάλογος 700+ HTML textbooks 
https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/textbooks

Cambridge Companions
https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/collections/cambridge-companions

Cambridge Histories
https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/collections/cambridge-histories

Cambridge Elements
https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/elements

Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στην έρευνα για τον κορονοϊό, στην Cambridge Core. Περισσότερα από 80 σχετικά κεφάλαια βιβλίων και άρθρα περιοδικών βρίσκονται -επί του παρόντος- στη συλλογή, με μελλοντική προσθήκη άρθρων μόλις αυτά δημοσιευθούν: 
https://www.cambridge.org/core/browse-subjects/medicine/coronavirus-free-access-collection

Περισσότερες λεπτομέρειες για την επιδημία COVID-19 από την Press Academic Publishing:
https://www.cambridge.org/gb/academic/covid-19-resources-and-information


23-04-2020
[+] Epigeum (Oxford University Press) : δωρεάν πρόσβαση σε πηγές σχετικές με τη δημιουργία διαδικτυακών μαθημάτων

Το Epigeum, κορυφαίος πάροχος διαδικτυακών μαθημάτων (τμήμα του Oxford University Press), προκειμένου να βοηθήσει τους διδάσκοντες που ασχολούνται για πρώτη φορά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, παρέχει μέχρι τέλος Μαΐου δωρεάν πρόσβαση στα σχετικά με τη Διδασκαλία μέσω Διαδικτύου και τη Μικτή Εκπαίδευση μαθήματά του.

Για τη δωρεάν πρόσβαση απαιτείται ατομική εγγραφή, στο πλαίσιο της οποίας πρέπει να δοθεί ο κωδικός (‘Token’ code) :  3bb0020b.
Για την πρόσβαση αυτή ΔΕΝ απαιτείται σύνδεση στο vpn του ΠΚ.

Το Epigeum δημιουργήθηκε το 2005 στο Imperial College London, ενώ από το 2015 αποτελεί τμήμα του Oxford University Press.

https://www.epigeum.com/epigeum-insights/news/moving-to-online-teaching-in-response-to-the-coronavirus-covid-19-free-access-to-epigeum-resources-that-may-help/

02-04-2020
[+] Δωρεάν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μαθήματα της IEEE (ΙΕΕΕ elearning)

Ενημερώνουμε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι ο εκδότης IEEE προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στη συλλογή των ηλεκτρονικών μαθημάτων του ΙΕΕΕ elearning μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της πολυετούς άριστης συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ / HEAL-Link).

Η Επιτροπή των Ηλεκτρονικών Πηγών του ΣΕΑΒ αποδέχθηκε την προσφορά για την προσωρινή (μέχρι 30-6-2020) πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μαθήματα του εν λόγω εκδότη, προκειμένου να ενισχύσει (υπό τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας COVID-19) το διδακτικό και ερευνητικό έργο των καθηγητών και να συμβάλει στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης των φοιτητών για το τρέχον εξάμηνο.

Τα μαθήματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων και έχουν δημιουργηθεί από ειδικούς στις συγκεκριμένες επιστήμες. Καλύπτουν θέματα από Τεχνητή Νοημοσύνη και Blockchain, μέχρι Κυβερνοασφάλεια και Λογοκλοπή.

Οι γενικές κατηγορίες που καλύπτουν τα ηλεκτρονικά μαθήματα της IEEE είναι οι παρακάτω:

Αεροδιαστημική, Τεχνητή νοημοσύνη, Βιολογική μηχανική, Blockchain, Εξέλιξη καριέρας, Επικοινωνίες, Δίκτυα και συστήματα εκπομπής, Εξαρτήματα, Κυκλώματα & Συσκευές, Υπολογιστικές δομές, Κυβερνοασφάλεια, Πεδία, Kύματα και ηλεκτρομαγνητική, Πρότυπα IEEE, Φωτονική και Ηλεκτροοπτική, Ισχύς και Ενέργεια, Ρομποτική, Επεξεργασία και ανάλυση σημάτων, Τηλεπικοινωνίες / 5G, Μεταφορικά / αυτόνομα οχήματα.

Η πρόσβαση στα μαθήματα έχει ήδη ανοίξει για όλα τα ιδρύματα-μέλη του ΣΕΑΒ.

Είναι δυνατή μέσω του υπερσυνδέσμου https://ieeexplore.ieee.org/courses/home (με σύνδεση VPN ή Shibboleth) και θα είναι ανοικτή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

02-04-2020
[+] Δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση δεδομένων Statista έως τις 30 Απριλίου

Η πρόσβαση είναι εφικτή για όλα τα μέλη του ΠΚ που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου του ΠΚ (εντός των εγκαταστάσεών του ή μέσω vpn).

Η Statista με λίγα λόγια:

Η Statista είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στατιστικών και ερευνητικών δεδομένων και δεδομένων αγοράς, με πρόσβαση σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο στατιστικές, προβλέψεις, φακέλους, μελέτες και infographics για 80.000 θέματα από περισσότερες από 22.500 πηγές.
Η πλατφόρμα συνδυάζει οικονομικά δεδομένα, αναλύσεις θεμάτων κατανάλωσης, δημοσκοπήσεις και δημογραφικές τάσεις.
Όλα τα δεδομένα μπορούν να μεταφορτωθούν σε 4 διαφορετικoύς μορφότυπους εφαρμογών γραφείου.
Οι χρήστες (διδάσκοντες ερευνητές, φοιτητές) έχουν πλήρη δικαιώματα χρήσης και δημοσίευσης των δεδομένων.

 

Tutorialshttps://www.statista.com/getting-started/welcome-to-statista

02-04-2020
[+] Σεμινάρια Βιβλιοθήκης με τηλεδιάσκεψη

Ενημερώνουμε τους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι το αρμόδιο προσωπικό της Υπηρεσίας Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης είναι στη διάθεσή τους για την πραγματοποίηση από απόσταση σεμιναρίων (χρήσης των διαθέσιμων ηλεκτρονικών πηγών, αναζήτησης βιβλιογραφίας κλπ) στους φοιτητές, με αξιοποίηση των εργαλείων τηλεδιάσκεψης-τηλεδιδασκαλίας που χρησιμοποιούνται στο Ίδρυμα (Microsoft Teams, Webex, Skype, Zoom ή άλλης κατάλληλης πλατφόρμας, κατόπιν συνεννοήσεως).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι διδάσκοντες να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το αρμόδιο προσωπικό της Βιβλιοθήκης:

Παπαδάκη Πόπη   για το Ρέθυμνο και
Βιτσαξάκη Μαρίνα  για το Ηράκλειο

 

31-03-2020
[+] Δωρεάν πρόσβαση στην ProQuest One Literature και Ebook Central Academic για 3 μήνες

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των ακαδημαϊκών, μαθησιακών και ερευνητικών δραστηριοτήτων κατά την περίοδο του κορωνοϊού, η ProQuest παρέχει στα μέλη του ΠΚ δωρεάν πρόσβαση στην ProQuest One Literature και την Ebook Central Academic για 3 μήνες.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου VPN του Ιδρύματος.

30-03-2020
[+] Project MUSE: δωρεάν διαθέσιμο ακαδημαϊκό περιεχόμενο μέχρι τον Ιούνιο

Ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας λόγω του COVID-19, το Project MUSE υποστηρίζει τη δωρεάν διάθεση ακαδημαϊκού περιεχομένου μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Καθώς πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταβαίνουν σε ένα αποκλειστικά ηλεκτρονικό μαθησιακό περιβάλλον για το προσεχές μέλλον, το Project MUSE ευελπιστεί ότι η εύκολη πρόσβαση σε σοβαρή έρευνα στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς εκδοτικούς οίκους, επιστημονικές εταιρείες και σχετικούς μη-κερδοσκοπικούς εκδότες, θα βοηθήσει χρήστες σε όλο τον κόσμο στην υποστήριξη της διδασκαλίας, της μάθησης και της ανακάλυψης γνώσεων.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής διατίθενται ήδη περισσότερα από 15.000 βιβλία και πάνω από 230 τίτλοι περιοδικών (που περιλαμβάνουν πάνω από 10.000 τεύχη και περισσότερα από 185.000 άρθρα).

Ο αριθμός των εκδοτών που συνεργάζονται με το Project MUSE στο συγκεκριμένο εγχείρημα αυξάνεται συνεχώς.

Εμφανίζονται:   33-40  από   228 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [2][3][4][5][6][7][8]