Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   25-32  από   216 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]
02-04-2020
[+] Δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση δεδομένων Statista έως τις 30 Απριλίου

Η πρόσβαση είναι εφικτή για όλα τα μέλη του ΠΚ που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου του ΠΚ (εντός των εγκαταστάσεών του ή μέσω vpn).

Η Statista με λίγα λόγια:

Η Statista είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στατιστικών και ερευνητικών δεδομένων και δεδομένων αγοράς, με πρόσβαση σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο στατιστικές, προβλέψεις, φακέλους, μελέτες και infographics για 80.000 θέματα από περισσότερες από 22.500 πηγές.
Η πλατφόρμα συνδυάζει οικονομικά δεδομένα, αναλύσεις θεμάτων κατανάλωσης, δημοσκοπήσεις και δημογραφικές τάσεις.
Όλα τα δεδομένα μπορούν να μεταφορτωθούν σε 4 διαφορετικoύς μορφότυπους εφαρμογών γραφείου.
Οι χρήστες (διδάσκοντες ερευνητές, φοιτητές) έχουν πλήρη δικαιώματα χρήσης και δημοσίευσης των δεδομένων.

 

Tutorialshttps://www.statista.com/getting-started/welcome-to-statista

02-04-2020
[+] Σεμινάρια Βιβλιοθήκης με τηλεδιάσκεψη

Ενημερώνουμε τους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι το αρμόδιο προσωπικό της Υπηρεσίας Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης είναι στη διάθεσή τους για την πραγματοποίηση από απόσταση σεμιναρίων (χρήσης των διαθέσιμων ηλεκτρονικών πηγών, αναζήτησης βιβλιογραφίας κλπ) στους φοιτητές, με αξιοποίηση των εργαλείων τηλεδιάσκεψης-τηλεδιδασκαλίας που χρησιμοποιούνται στο Ίδρυμα (Microsoft Teams, Webex, Skype, Zoom ή άλλης κατάλληλης πλατφόρμας, κατόπιν συνεννοήσεως).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι διδάσκοντες να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το αρμόδιο προσωπικό της Βιβλιοθήκης:

Παπαδάκη Πόπη   για το Ρέθυμνο και
Βιτσαξάκη Μαρίνα  για το Ηράκλειο

 

31-03-2020
[+] Δωρεάν πρόσβαση στην ProQuest One Literature και Ebook Central Academic για 3 μήνες

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των ακαδημαϊκών, μαθησιακών και ερευνητικών δραστηριοτήτων κατά την περίοδο του κορωνοϊού, η ProQuest παρέχει στα μέλη του ΠΚ δωρεάν πρόσβαση στην ProQuest One Literature και την Ebook Central Academic για 3 μήνες.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου VPN του Ιδρύματος.

30-03-2020
[+] Project MUSE: δωρεάν διαθέσιμο ακαδημαϊκό περιεχόμενο μέχρι τον Ιούνιο

Ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας λόγω του COVID-19, το Project MUSE υποστηρίζει τη δωρεάν διάθεση ακαδημαϊκού περιεχομένου μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Καθώς πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταβαίνουν σε ένα αποκλειστικά ηλεκτρονικό μαθησιακό περιβάλλον για το προσεχές μέλλον, το Project MUSE ευελπιστεί ότι η εύκολη πρόσβαση σε σοβαρή έρευνα στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς εκδοτικούς οίκους, επιστημονικές εταιρείες και σχετικούς μη-κερδοσκοπικούς εκδότες, θα βοηθήσει χρήστες σε όλο τον κόσμο στην υποστήριξη της διδασκαλίας, της μάθησης και της ανακάλυψης γνώσεων.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής διατίθενται ήδη περισσότερα από 15.000 βιβλία και πάνω από 230 τίτλοι περιοδικών (που περιλαμβάνουν πάνω από 10.000 τεύχη και περισσότερα από 185.000 άρθρα).

Ο αριθμός των εκδοτών που συνεργάζονται με το Project MUSE στο συγκεκριμένο εγχείρημα αυξάνεται συνεχώς.

27-03-2020
[+] Διευρυμένη πρόσβαση στο υλικό της JSTOR για τα μέλη του ΠΚ μέχρι 30 Ιουνίου

Ενημερώνουμε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι η JSTOR, συμβάλλοντας στην αυξημένη ανάγκη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω του κορωνοϊού, προσφέρει σε όσα ιδρύματα διατηρούν συνδρομή σε επιμέρους συλλογές της, δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις συλλογές μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Δεδομένης της υπάρχουσας ιδρυματικής συνδρομής της Βιβλιοθήκης σε ορισμένες από τις συλλογές της JSTOR, έχει ήδη ενεργοποιηθεί για τα μέλη του ΠΚ η πρόσβαση σε όλες τις συλλογές περιοδικών της JSTOR, καθώς και σε ένα μεγάλο, διαρκώς αυξανόμενο, αριθμό ηλεκτρονικών βιβλίων (περισσότερα από 30.000).

Η πρόσβαση είναι δυνατή για όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου VPN του Ιδρύματος.

26-03-2020
[+] Δωρεάν πρόσβαση στα video του JoVE Science Education

To JoVE (Journal of Visualized Experiments), στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων διδασκαλίας που καλούνται να υλοποιήσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το το video-περιεχόμενο της JoVE Science Education, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020.

Η πρόσβαση στο περιεχόμενο αυτό είναι ελεύθερη για όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου VPN του Ιδρύματος.

Η JoVE Science Education περιλαμβάνει εκπαιδευτικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, με video επιδείξεις πειραμάτων και λεπτομερή κείμενα πρωτοκόλλων που επιτρέπουν στους ερευνητές παγκοσμίως να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον με ευκολία και αποδοτικότητα. 

Κύριες θεματικές κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη JoVE Science Education ( https://www.jove.com/access ):  

20-03-2020
[+] Αναστολή λειτουργίας της Βιβλιοθήκης στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό


Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού η Βιβλιοθήκη, ως χώρος συνάθροισης ατόμων, θα παραμείνει κλειστή για το κοινό μέχρι νεοτέρας.

Οι ημερομηνίες επιστροφής βιβλίων στη Βιβλιοθήκη μετατίθενται αντιστοίχως.

Όλες οι ηλεκτρονικές πηγές της Βιβλιοθήκης είναι κανονικά προσβάσιμες με απομακρυσμένη σύνδεση, για όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου VPN του Ιδρύματος.

05-02-2020
[+] Σύντομη έκθεση ασθενείας (Disease Brief) για το νέο κοροναϊό από την Clarivate Analytics

Μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία μπορεί να συμβεί χωρίς προειδοποίηση, όπως βλέπουμε τώρα με την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν εμβόλια και θεραπείες το συντομότερο δυνατό για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των ατόμων που έχουν προσβληθεί.  

Για να υποστηρίξει τους ιατρικούς ερευνητές και τους επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης στις προσπάθειές τους να κατανοήσουν καλύτερα και να καταπολεμήσουν την ασθένεια, η Clarivate Analytics (εκδότης της Web of Science) συγκέντρωσε μια σειρά πηγές της σε ένα έγγραφο:


Disease brief report: https://clarivate.com/wp-content/uploads/dlm_uploads/2020/01/CORONAVIRUS-REPORT-1.30.2020.pdf

Ελέγξτε τον σύνδεσμο συχνά για επιπλέον περιεχόμενο και ενημερώσεις:  https://clarivate.com/coronavirus-resources/
-

Εμφανίζονται:   25-32  από   216 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]