Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   185-192  από   261 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [21][22][23][24][25][26][27]
17-06-2010
[+] Ανακοίνωση ΣΕΑΒ σχετικά με τη διακοπή πρόσβασης στην Scopus
Εκπρόσωπος του Elsevier μας ενημέρωσε ότι η πρόσβαση στην Scopus, για τα μέλη του Συνδέσμου, θα αποκατασταθεί τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010.
Λόγω της λήξης της σύμβασης στις 31/12/2009 και της μη ανανέωσης της, υπάρχει η πιθανότητα να διακοπεί και πάλι η πρόσβαση με τη λήξη της δοκιμαστικής μηνιαίας περιόδου στις αρχές του επόμενου μήνα.
26-05-2010
[+] Ανακοίνωση ΣΕΑΒ: Αποκατάσταση πρόσβασης στα περιοδικά της American Chemical Society (ACS)
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στα περιοδικά
της American Chemical Society (ACS).
12-05-2010
[+] Ανακοίνωση ΣΕΑΒ σχετικά με τη διακοπή πρόσβασης στην Scopus την 10η Μαίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, σχετικά με το πρόβλημα πρόσβασης που υπάρχει από χθες το πρωί στη βάση Scopus. Εκπρόσωπος του Elsevier μας ενημέρωσε ότι λόγω της λήξης της σύμβασης για το Scopus στις 31-12-2009 και της μη ανανέωσης της, ο εκδότης είναι αναγκασμένος να δίνει μηνιαία trial πρόσβαση στα μέλη του Συνδέσμου. Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η πρόσβαση στη βάση Scopus λόγω λήξης της trial αυτής περιόδου. Κατά την επικοινωνία μας ο εκδότης διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες θα ανανεωθεί η trial περίοδος για τα μέλη του Συνδέσμου, οπότε θα ανοίξει και πάλι η πρόσβαση.

30-04-2010
[+] Ενημέρωση ΣΕΑΒ για τα προβλήματα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές πηγές

Ενημέρωση ΣΕΑΒ για τα προβλήματα πρόσβασης στις ηλεκτρονικές πηγές

Μετά τη διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια κατʼ αρχάς για την αποπληρωμή των οφειλών μας στους εκδότες των ηλεκτρονικών περιοδικών για το 2009 και για το κόστος των συμβάσεων για το τρέχον έτος 2010, στις 19/3/2010 κατά την Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΒ στο Μετσόβιο εγκρίθηκε από το σώμα η ανανέωση όλων των μέχρι τώρα συμβάσεων για τα δύο αυτά έτη.

Μετά από αγώνα δρόμου, στις 16/4/2010, αφού μεσολάβησε και το Πάσχα, στάλθηκαν στο ΕΜΠ 17 συμβάσεις στην αγγλική και οι μεταφράσεις τους στην ελληνική (τις οποίες μεταφράσεις ανέλαβε, όπου χρειαζόταν, η Επιτροπή Περιοδικών) για τις συνδρομές του 2009, υπογεγραμμένες από την Πρόεδρο του ΣΕΑΒ κ. Μερσίνη Μορελέλη-Κακούρη.

Στις 26/4/2010 οι συμβάσεις εγκρίθηκαν από το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ, θα υπογραφούν από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΜΠ κ. Πολύζο, μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων την ερχόμενη βδομάδα και θα μπουν σε διαδικασία πληρωμής.

Συγχρόνως η Επιτροπή Περιοδικών διαπραγματεύεται τις ανανεώσεις των συμβάσεων για τα έτη 2010-2012 προσπαθώντας να πετύχει –λόγω και της δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας- τους καλύτερους δυνατόν οικονομικούς όρους. Η διαδικασία της ανανέωσης των συμβάσεων είναι χρονοβόρα ακόμα και στις καλύτερες των περιπτώσεων. Μέχρι τώρα η διαδικασία ξεκινούσε ένα χρόνο πριν τη λήξη των συμβάσεων, έτσι ώστε οι νέες να είναι έτοιμες συγχρόνως με τη λήξη των παλαιών συμβάσεων. Η Επιτροπή Περιοδικών, μετά από ένα και πλέον χρόνο αφόρητων πιέσεων από τους εκδότες, κάνει το καλύτερο δυνατόν ώστε να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία. Σημειωτέον ότι αρκετές από τις συμβάσεις του 2010-2012 θα πρέπει να σταλούν από το ΕΜΠ στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση, γεγονός που συνήθως επιφέρει αξιοσημείωτες χρονικές καθυστερήσεις και επομένως ζητούμε την υπομονή και κατανόησή σας μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

29-03-2010
[+] Δοκιμαστική πρόσβαση στην DynaMed μέχρι 30/4/2010

Η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δοκιμαστική πρόσβαση μέχρι τις 30 Απριλίου 2010 στη βάση δεδομένων DynaMed της EBSCO, με στόχο τη χρήση και αξιολόγηση του περιεχομένου της.
Η DynaMed παρέχει βιβλιογραφικές αναφορές και περιλήψεις εργασιών για 3.000 περίπου κλινικά θέματα. Ενημερώνεται καθημερινά και ευρετηριάζει το περιεχόμενο περίπου 500 ιατρικών περιοδικών.
Περισσότερες πληροφορίες για την DynaMed.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της DynaMed  και να στείλετε τις παρατηρήσεις σας στην κ. Γιώτα Διαμάντη μέχρι τις 30 Απριλίου 2010.

24-02-2010
[+] Ανακοίνωση του Σ.Ε.Α.Β σχετικά με την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Όπως ήδη γνωρίζετε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την πληρωμή των συνδρομών ηλεκτρονικών περιοδικών για τα έτη 2009 και 2010, διότι οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, παρά τις προσπάθειες του Σ.Ε.Α.Β (HEAL-Link) και τις υποσχέσεις του ΥΠΕΠΘ δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, ούτε υπήρξε πρόβλεψη για την κάλυψη του κόστους των συνδρομών στις ηλεκτρονικές πηγές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως συνέβαινε ανελλιπώς από το 2003. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι εκδότες, παρότι δεν είχαν υπογραφεί συμβάσεις, παρείχαν πρόσβαση στις πηγές τους καθʼ όλη τη διάρκεια του 2009.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τον κ. Βασίλη Παπάζογλου, Ειδικό Γραμματέα για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τα κονδύλια που απαιτούνται για τις συνδρομές του 2009 και του 2010 έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2010 και έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Μετά από τις εξελίξεις αυτές, έγιναν από το Σ.Ε.Α.Β (HEAL-Link) προς το Υπουργείο Παιδείας όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση σχετικής ΣΑΕ.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν σχετικά οι εκδότες των περιοδικών, αλλά επειδή ήδη μας έχει παραχωρηθεί πρόσβαση για δεύτερο χρόνο χωρίς συμβάσεις και φυσικά χωρίς πληρωμή των οφειλών, τα μηνύματα που δεχόμαστε δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για το μέλλον της ενημέρωσης από επιστημονικές πηγές. Οι εκδότες δηλώνουν ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίσουν την παροχή της πρόσβασης, εφόσον μάλιστα δεν διαφαίνεται ακόμη δυνατότητα καθορισμού συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τις πληρωμές.

Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει τραγική κατάληξη για ένα εγχείρημα που σχεδιάστηκε με φιλόδοξους στόχους, τους οποίους όχι μόνο επέτυχε αλλά ξεπέρασε κιόλας και για την οποία δεν ευθύνεται ο Σ.Ε.Α.Β (HEAL-Link). Μια τέτοια κατάληξη θα είναι μη αναστρέψιμη, με οδυνηρές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα της χώρας μας.

Δεδομένης και της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας είναι αδύνατο να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν τα ιδρύματα με ίδια χρηματοδότηση στις οικονομικές υποχρεώσεις που απαιτεί το ευρύτατο φάσμα επιστημονικής πληροφόρησης που σήμερα παρέχεται μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. (Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να δείτε εδώ).

Κατόπιν τούτου το Δ. Σ. του Σ.Ε.Α.Β (HEAL-Link) θεωρεί ότι έχει την υποχρέωση να ενημερώσει την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα για τις εξελίξεις και να προειδοποιήσει ότι είναι πιθανή η διακοπή, στο άμεσο μέλλον, της πρόσβασης σε όλες τις ηλεκτρονικές πηγές που παρέχει ο Σ.Ε.Α.Β (HEAL-Link).

Ήδη ο εκδοτικός οίκος Elsevier ανακοίνωσε ότι προτίθεται μετά το τέλος Φεβρουαρίου 2010 να διακόψει στα μέλη του Σ.Ε.Α.Β. την πρόσβαση στη βάση ScienceDirect, η οποία περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρονικά του περιοδικά, και στην βιβλιογραφική βάση Scopus.

23-02-2010
[+] Διακόπτεται η πρόσβαση στα περιοδικά του ScienceDirect και στη βάση Scopus
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν
με τις ανανεώσεις των συμβάσεων, ο εκδοτικός οίκος Elsevier μας ενημέρωσε ότι
από τη Δευτέρα 01-03-2010 θα διακόψει την πρόσβαση στα περιοδικά του ScienceDirect
καθώς και στη βιβλιογραφική βάση Scopus.
Εμφανίζονται:   185-192  από   261 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [21][22][23][24][25][26][27]