Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   1-8  από   175 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]
26-11-2018
[+] Σεμινάρια Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Ρέθυμνο) - Δεκέμβριος 2018

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και ΤΡΙΤΗ 11 Δεκεμβρίου 2018

Βασική χρήση της Βιβλιοθήκης (ώρα 10:00 π.μ.)

Χρήση του Ηλεκτρονικού Καταλόγου της (ώρα 11:30 π.μ.)

 

ΠΕΜΠΤΗ 6 Δεκεμβρίου 2018

Βασική χρήση της Βιβλιοθήκης (ώρα 5:30 μ.μ.)

Χρήση του Ηλεκτρονικού Καταλόγου της (ώρα 6:45 μ.μ.)

Καλούνται όσοι φοιτητές (Προπτυχιακοί, Μεταπτυχιακοί και Υποψήφιοι Διδάκτορες) δεν έχουν παρακολουθήσει να προσέλθουν -όποια μέρα επιλέξουν- προκειμένου να ενεργοποιηθεί το δικαίωμά τους για δανεισμό υλικού της Βιβλιοθήκης. Η παρακολούθηση και των δύο ενοτήτων (Βασική χρήση – Ηλεκτρονικός Κατάλογος) είναι υποχρεωτική. Όσοι προσέρχονται μετά την έναρξη των ενημερώσεων δε γίνονται δεκτοί.


12-11-2018
[+] SCOAP^3 & Περιοδικά Φυσικής Υψηλών Ενεργειών

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) συμμετέχει στο πρόγραμμα του SCOAP^3 από το 2014 και δίνει το δικαίωμα σε όλους του Έλληνες ερευνητές του τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών να έχουν πρόσβαση και να δημοσιεύουν στα περιοδικά του SCOAP^3 χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το SCOAP^3 είναι μία μοναδική σύμπραξη άνω των 3000 βιβλιοθηκών, σημαντικών φορέων χρηματοδότησης και ερευνητικών κέντρων σε 44 χώρες και 3 διακυβερνητικών οργανισμών. Σε συνεργασία με κορυφαίους εκδότες, το SCOAP^3 έχει μετατρέψει τα πιο δημοφιλή περιοδικά στον τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών σε περιοδικά Ανοικτής Πρόσβασης χωρίς κόστος για τους συγγραφείς. Το SCOAP^3 πληρώνει κεντρικά τους εκδότες για το κόστος παροχής ανοικτής πρόσβασης, οι εκδότες με τη σειρά τους μειώνουν τα τέλη συνδρομής σε όλους τους πελάτες τους, οι οποίοι μπορούν να κατευθύνουν εκ νέου αυτά τα κεφάλαια για να συμβάλουν στο SCOAP^3 . Κάθε χώρα συμβάλλει κατά τρόπο ανάλογο με την επιστημονική της παραγωγή στον τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Επιπλέον, τα υφιστάμενα περιοδικά ανοικτής πρόσβασης υποστηρίζονται επίσης κεντρικά, αφαιρώντας κάθε οικονομικό φραγμό για τους δημιουργούς. Οι ερευνητές μπορούν να δημοσιεύσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση σε όλα τα περιοδικά που συμμετέχουν στο SCOAP^3 . Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας παραμένουν στους συγγραφείς και με άδεια CC-BY επιτρέπεται η εξόρυξη κειμένου και δεδομένων. Όλα τα άρθρα διατίθενται ως ανοιχτής πρόσβασης στις ιστοσελίδες των εκδοτών και ταυτόχρονα περιλαμβάνονται στο καταθετήριο του SCOAP^3για περαιτέρω διανομή.

Περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα για το SCOAP^3 μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα:

https://scoap3.org/

23-10-2018
[+] Απογευματινά σεμινάρια / ενημερώσεις για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους υποψήφιους διδάκτορες (Ρέθυμνο)
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
και
ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Θα πραγματοποιηθούν απογευματινές (ώρα 18:00) ενημερώσεις για:
 
τη Βασική χρήση της Βιβλιοθήκης,
τη Χρήση του Ηλεκτρονικού Καταλόγου της και
άλλες Ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης  
 
Καλούνται οι  Μεταπτυχιακοί  Φοιτητές και οι Υποψήφιοι Διδάκτορες -που ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες σπουδές τους σε άλλα πανεπιστήμια- να παρακολουθήσουν (1 φορά, όποια ημέρα επιλέξουν) προκειμένου να ενεργοποιηθεί το δικαίωμά τους για δανεισμό υλικού της Βιβλιοθήκης. 

19-10-2018
[+] Ηλ. Βιβλία του εκδ. WiLEY: δωρεάν χρήση χάρη στην Κοινοπραξία (Heal-Link)

Σας ενημερώσουμε ότι για το έτος 2018, ο ΣEAB προχώρησε σε συμφωνία με τον εκδότη Wiley για πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά του βιβλία (περισσότεροι από 20000 τίτλοι) που είναι διαθέσιμα μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας (Wiley Online Library). Η Επιτροπή των Ηλεκτρονικών Πηγών του Συνδέσμου είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Wiley για την πρόσβαση στο εν λόγω υλικό και για την επόμενη τριετία (2019-2021).

Μετά το πέρας του 2018, η τρέχουσα σύμβαση καλύπτει την πρόσβαση (perpetual rights) στα ηλεκτρονικά βιβλία που έχουν εκδοθεί το 2016. 

30-09-2018
[+] Σεμινάρια Βιβλιογραφίας (Ηράκλειο)

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Π.Κ. οργανώνει, μετά από συνεννόηση με το διδακτικό προσωπικό, σεμινάρια βιβλιογραφίας για τους φοιτητές 2ου και 3ου έτους.

Τα σεμινάρια είναι διαδραστικά και περιλαμβάνουν παραδείγματα αναζήτησης βιβλίων, περιοδικών στον κατάλογο της βιβλιοθήκης (OPAC), αλλά και θεμάτων σε Βάσεις Δεδομένων (συνδρομές του Π.Κ.). Λαμβάνουν χώρα είτε στο ηλεκτρονικό αναγνωστήριο είτε στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της βιβλιοθήκης.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν 3 σεμινάρια βιβλιογραφίας για τους φοιτητές του Τμ. Χημείας.

 

29-09-2018
[+] Ανανέωση συνδρομής της Β.Δ. Thesaurus Linguae Graecae (TLG) για το Π.Κ. χάρη στην Ελληνική Κοινοπραξία ( Heal-Link)

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύναψης συμφωνίας του ΣΕΑΒ για τη βάση Thesaurus Linguae Graecae (TLG) για όλα τα μέλη του. Η συμφωνία ισχύει ως 31/08/2019, με δυνατότητα ανανέωσης ως το τέλος του 2021.

Η βάση Thesaurus Linguae Graecae (TLG) είναι μια βάση πλήρους κειμένου που περιλαμβάνει τα κείμενα που σώζονται από την περίοδο του Ομήρου (8ος αιώνας π.Χ.) έως το 1453 μ.Χ. Είναι αποτέλεσμα ενός ερευνητικού προγράμματος του University of California, Irvine που ενημερώνεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο και βελτιώνεται με νέα χαρακτηριστικά και στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη ελληνικής λογοτεχνίας από την αρχαιότητα έως το σήμερα. Οι ερευνητικές δραστηριότητες της βάσης TLG συνδυάζουν τις παραδοσιακές μεθοδολογίες φιλολογικής και λογοτεχνικής μελέτης με τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας της πληροφορίας. Σήμερα, η βάση TLG περιλαμβάνει περισσότερες από 110 εκατομμύρια λέξεις, 10.000 αρχαίων ελληνικών κειμένων, που σχετίζονται με 4.000 συγγραφείς. Αποτελεί ένα εξειδικευμένο, αλλά μεγάλης χρησιμότητας εργαλείο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες ερευνητών και μεταπτυχιακών φοιτητών στις ανθρωπιστικές επιστήμες και ειδικότερα στις κλασσικές και μεσαιωνικές σπουδές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την πρόσβαση στη βάση TLG, εκτός από την IP διεύθυνση που είναι ήδη δηλωμένη στον πάροχο, είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού από κάθε χρήστη χωριστά.

26-09-2018
[+] Σεμινάρια/Ενημερώσεις για τη Βασική Χρήση της Βιβλιοθήκης και τον Κατάλογό της (Ρέθυμνο)

Η Βιβλιοθήκη καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές και τους ενημερώνει με ειδικά σεμινάρια για τις έντυπες και τις ηλεκτρονικές συλλογές της, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και για τους κανόνες λειτουργίας της.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ (ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΤΗ) ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΕΙΣ, ΤΡΙΤΟΕΤΕΙΣ, … ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
Από Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Από Δευτέρα 22 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ
Από Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Οι ενημερώσεις θα διεξάγονται ως εξής:

Α΄ Ενότητα: Βασική Χρήση της Βιβλιοθήκης -> 10:00 π.μ. – 11:15 π.μ.
Β΄ Ενότητα : Χρήση Ηλεκτρονικού Καταλόγου -> 11:30 π.μ. – 12:45 π.μ.

*Η παρακολούθηση και των δύο ενοτήτων (Α’ και Β’) είναι υποχρεωτική για την ενεργοποίηση του δικαιώματος δανεισμού βιβλίων και οι φοιτητές παρακολουθούν 1 φορά (όποια ημέρα επιθυμούν)

*Όσοι προσέρχονται μετά την προκαθορισμένη ώρα δε γίνονται δεκτοί.

30-08-2018
[+] Επαναφορά χειμερινού ωραρίου Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Ρέθυμνο)

Η Κεντρική Βιβλιοθήκης (Ρέθυμνο) θα λειτουργεί κανονικά -σύμφωνα με το χειμερινό ωράριό της- από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Εμφανίζονται:   1-8  από   175 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [1][2][3][4][5][6][7]