Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις :: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΠΟ 24/06/2021

23-06-2021  -  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΠΟ 24/06/2021

Από 24/06/2021 η Βιβλιοθήκη επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία και παρέχει όλες τις υπηρεσίες της λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για το κοινό, όσο και για το προσωπικό.

Όλες οι δια ζώσης υπηρεσίες (παραλαβή βιβλίων για δανεισμό, μελέτη στα αναγνωστήρια,  παραλαβή βιβλίων με διαδανεισμό, παραλαβή άρθρων, κατάθεση εργασιών, επιστροφή συγγραμμάτων μέσω του συστήματος «Εύδοξος» κλπ) πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού.  

Οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού (υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας και, σε περίπτωση αναμονής, απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 2 μέτρων).

ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ:

Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 - 15:00

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΑ:

Λειτουργούν οριοθετημένοι χώροι αναγνωστηρίων με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοΐού. Το προς μελέτη υλικό ανασύρεται από τα βιβλιοστάσια αποκλειστικά από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης κατόπιν σχετικού αιτήματος των χρηστών μέσω της ειδικής φόρμας δανεισμού.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΥΛΙΚΟΥ:

Ο δανεισμός υλικού γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, το οποίο ορίζεται από το προσωπικό αφού ο χρήστης αποστείλει σχετικό αίτημα μέσω ειδικής φόρμας.

  1. Οι χρήστες εντοπίζουν τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης και
  2. συμπληρώνουν στη σχετική φόρμα τα απαραίτητα πεδία (τίτλο, ταξινομικό αριθμό, barcode)
  3. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, τηρώντας σειρά προτεραιότητας, συγκεντρώνει τα βιβλία και ειδοποιεί τους χρήστες ότι είναι έτοιμα προς παραλαβή, ορίζοντας σχετικό ραντεβού. Χωρίς την παραπάνω επικοινωνία, οι χρήστες δεν προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη.
  4. Ο αριθμός των βιβλίων και ο χρόνος δανεισμού τους είναι αυτός που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και ποικίλει ανάλογα με την κατηγορία χρηστών.
  5. Τα βιβλία περιορισμένου δανεισμού (ΜΗ ΔΑΝ και βιβλία Κλειστών Συλλογών) θα δίνονται στους χρήστες για δανεισμό μόνο εάν το επιτρέπει η κατάσταση των αντιτύπων και χωρίς δικαίωμα ανανέωσης.

ΠροσοχήΓια την αποφυγή πολυήμερης δέσμευσης των βιβλίων, οι χρήστες πρέπει να συμπληρώνουν την αίτηση δύο, περίπου, εργάσιμες ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία παραλαβής τους και να ενημερώνουν τη Βιβλιοθήκη σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης στο ραντεβού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΥΛΙΚΟΥ :

α) Με φυσική παρουσία -χωρίς να απαιτείται ραντεβού: Τα βιβλία παραδίδονται στη θυρίδα εξυπηρέτησης της Βιβλιοθήκης εντός του ορισμένου ωραρίου (09:00 – 15:00).

β) Λόγω των ειδικών συνθηκών, είναι δυνατή η επιστροφή βιβλίων με ταχυμεταφορική εταιρεία (με έξοδα του αποστολέα) στην Υπηρεσία Δανεισμού της οικείας Βιβλιοθήκης του χρήστη. Η υπηρεσία θα ενημερώσει το χρήστη για την παραλαβή των βιβλίων αφού ανοιχθεί το πακέτο (έχοντας παραμείνει τον απαιτούμενο χρόνο σε καραντίνα).

Τα βιβλία που επιστρέφονται παραμένουν σε απομόνωση σε ειδικό χώρο για μία εβδομάδα. Μετά την παρέλευση του χρόνου απομόνωσης τα βιβλία επαναταξιθετούνται και είναι διαθέσιμα για εκ νέου δανεισμό σε ενδιαφερόμενους χρήστες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Όσοι αποχωρούν από το Πανεπιστήμιο (π.χ. λόγω αποφοίτησής τους) είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη Βιβλιοθήκη τα βιβλία που έχουν δανειστεί.

Για θέματα δανεισμού/επιστροφής βιβλίων μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδιο προσωπικό:
Ρέθυμνο: Γεωργία Διαμαντάκη (gdiamantaki@uoc.gr, τηλ. 28310 77807)
Ηράκλειο: Μανόλης Νουκάκης (noukakis@uoc.gr, τηλ. 2810 394789)

ΔΙΑΔΑΝΕΙΣΜΟΣ:

Οι χρήστες υποβάλλουν τα αιτήματά τους ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα από την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης.

Η παραλαβή του υλικού γίνεται ύστερα από συνεννόηση με το προσωπικό της υπηρεσίας του Διαδανεισμού:
Ρέθυμνο: Μαρία Τρουλλινού (troullim@uoc.gr)
Ηράκλειο: Ελευθερία Προκοπάκη (prokopae@uoc.gr)

Σημειώνεται ότι η διεκπεραίωση των αιτημάτων εξαρτάται από τη δυνατότητα ανταπόκρισης –λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών- των Βιβλιοθηκών στις οποίες απευθύνεται η Βιβλιοθήκη του Παν/μίου Κρήτης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΕΥΔΟΞΟΥ»:

Για την επιστροφή των παρατύπως παραληφθέντων συγγραμμάτων του Ευδόξου μπορούν να ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες με την επιστροφή υλικού της Βιβλιοθήκης (φυσική παρουσία ή αποστολή με ταχυμεταφορική). Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητο το ονοματεπώνυμο του φοιτητή, το Τμήμα και ο αριθμός μητρώου του. 

Για θέματα σχετικά με τις επιστροφές συγγραμμάτων «Ευδόξου» μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδιο προσωπικό:
Ρέθυμνο: Ρένια Τσιριμονάκη (tsirimor@uoc.gr)
Ηράκλειο: Γιώτα Αποστολάκη (apostoly@uoc.gr)

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ E-Locus:

Οι εργασίες παραδίδονται στη Βιβλιοθήκη:
α) Με φυσική παρουσία, προσκομίζοντας, επίσης, συμπληρωμένο το σχετικό Έντυπο Κατάθεσης  ή
β) Ηλεκτρονικά (σε format pdf ή ms-word), μέσω της σχετικής φόρμας (Υποβολή εργασίας) του Ιδρυματικού Αποθετηρίου Elocus. Στη συνέχεια αποστέλλονται  σε έντυπη μορφή -με ταχυμεταφορική-  τόσο η εργασία (δεμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Τμήματος ) όσο και η  αίτηση (υπογεγραμμένη).

Μόλις η Βιβλιοθήκη παραλάβει και τις δύο μορφές της εργασίας (έντυπη και ηλεκτρονική) στέλνει τη σχετική βεβαίωση στην οικεία Γραμματεία.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδιο προσωπικό μέσω της διεύθυνσης e-locus@lib.uoc.gr .


Επιστροφή στις ανακοινώσεις