Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις :: Σύναψη συμφωνίας για ηλεκτρονικές πηγές του εκδότη Brill

16-01-2019  -  Σύναψη συμφωνίας για ηλεκτρονικές πηγές του εκδότη Brill

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ / HEAL-Link) έχει συνάψει σύμβαση με τον εκδότη Brill, η οποία εξασφαλίζει σε όλα τα μέλη του ΣΕΑΒ πρόσβαση στο διηνεκές (perpetual rights) στις παρακάτω ηλεκτρονικές πηγές, καλύπτοντας ανάγκες της ακαδημαϊκής κοινότητας στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών:


ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

  • Brill Dictionary of Ancient Greek Online : αγγλική έκδοση του Vocabolario della Lingua Greca του Franco Montanari. Καθιερωμένο ως το σημαντικότερο σύγχρονο λεξικό της αρχαίας ελληνικής, συγκεντρώνει 140.000 λήμματα από τη λογοτεχνία, παπύρους, επιγραφές και άλλες πηγές της αρχαϊκής περιόδου έως τον 6ο αιώνα μ.Χ. -ενίοτε και πέραν αυτού.
  • Brill's Companions to Classical Studies Online I-IV : σειρά εγχειριδίων, στην αγγλική γλώσσα, για μια ευρεία ποικιλία θεμάτων και προσώπων από την Κλασική Αρχαιότητα καθώς και την υποδοχή τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Σχεδιασμένα για σπουδαστές και μελετητές, τα βιβλία εξηγούν τις υπάρχουσες πηγές, τις μεθόδους και τις προσεγγίσεις που είναι κατάλληλες γι' αυτές, τα θέματα που προκύπτουν και τον τρόπο που έχουν αντιμετωπιστεί, καθώς και τα περιθώρια διαφωνιών.
  • Encyclopedia of Ancient Greek Language and Linguistics Online : ένα μοναδικό έργο που συγκεντρώνει τις τελευταίες έρευνες από μια σειρά επιστημονικών κλάδων που συμβάλλουν στην γνώση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας μια συστηματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση όλων των πτυχών της ιστορίας και της μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής. Είναι ένα απαραίτητο ερευνητικό εργαλείο για τους μελετητές και τους σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας, της γλωσσολογίας, άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, καθώς και της Βιβλικής βιβλιογραφίας.
  • International Aristotle Bibliography : ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό εργαλείο που παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 50.000 βιβλία, άρθρα περιοδικών, κεφάλαια βιβλίων, βιβλιοκρισίες και διατριβές για τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και την επίδρασή του. Η βιβλιογραφία καλύπτει περισσότερα από 100 χρόνια δημοσιεύσεων σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσών, αποτελώντας ανεκτίμητη πηγή για κάθε ενδιαφερόμενο για την (αρχαία) φιλοσοφία.
  • Lexicon of Greek Grammarians of Antiquity : χρήσιμο εργαλείο για τους μελετητές της ελληνικής και της λατινικής αρχαιότητας, πρώτο σημείο αναφοράς για πληροφορίες σχετικά με τους αρχαίους γραμματικούς, ιδιαιτέρως στην έρευνα για την ιστορία της φιλολογίας, της γραμματικής και της αρχαίας λογιοσύνης. Περιέχει επί του παρόντος εγγραφές για περισσότερους από 300 γραμματικούς.
  • New Pauly Online : πρόσβαση στο γερμανικό εγκυκλοπαιδικό έργο για τον αρχαίο κόσμο Der Neue Pauly καθώς και στην αγγλική του έκδοση Brill’s New Pauly. Πρόκειται για ένα απαράμιλλο σύγχρονο πληροφοριακό έργο για την αρχαιότητα λόγω της εγκυκλοπαιδικής του κάλυψης και του υψηλού ακαδημαϊκού επίπεδου του, καθώς και της διεπιστημονικής και σύγχρονης προσέγγισής του. Το τμήμα για την Αρχαιότητα είναι αφιερωμένο στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα, καλύπτοντας περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Το τμήμα για την Κλασσική Παράδοση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μακρά και σημαντική επιρροή της αρχαιότητας αλλά και στη διαδικασία συνεχούς επανεξέτασης και επανεκτίμησης της αρχαίας κληρονομιάς.
  • New Pauly Supplements I : συλλογή πληροφοριακών έργων που συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν την εγκυκλοπαιδική πηγή New Pauly Online. Περιλαμβάνει 6 σημαντικά πληροφοριακά έργα για τη μελέτη του αρχαίου κόσμου και την υποδοχή του στους επόμενους αιώνες: 1. Chronologies of the Ancient World, 2. Dictionary of Greek and Latin Authors and Texts, 3. Historical Atlas of the Ancient World, 4. The Reception of Myth and Mythology, 5. The Reception of Classical Literature, 6. The History of Classical Scholarship.
  • Supplementum Epigraphicum Graecum Online : συλλογή των πρόσφατα δημοσιευμένων ελληνικών επιγραφών καθώς και μελετών για ήδη γνωστά τεκμήρια. Παρουσιάζει τα πλήρη ελληνικά κείμενα όλων των νέων επιγραφών συνοδευόμενων από κριτικό σχολιασμό, ενώ συνοψίζει νέες αναγνώσεις, ερμηνείες και μελέτες γνωστών επιγραφών, παρουσιάζοντας ενίοτε και το ελληνικό τους κείμενο.

    Μπορείτε να έχετε πρόσβαση και μέσα από τον Κατάλογο των βάσεων δεδομένων της Βιβλιοθήκης (https://www.lib.uoc.gr/hierarchy/?show_typeSelector=0&dc_type=BIDB&add_File=/res/ekdb/4bdb/&styl=)

Επιστροφή στις ανακοινώσεις