Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις :: Ανανέωση συνδρομής της Β.Δ. Thesaurus Linguae Graecae (TLG) για το Π.Κ. χάρη στην Ελληνική Κοινοπραξία ( Heal-Link)

29-09-2018  -  Ανανέωση συνδρομής της Β.Δ. Thesaurus Linguae Graecae (TLG) για το Π.Κ. χάρη στην Ελληνική Κοινοπραξία ( Heal-Link)

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύναψης συμφωνίας του ΣΕΑΒ για τη βάση Thesaurus Linguae Graecae (TLG) για όλα τα μέλη του. Η συμφωνία ισχύει ως 31/08/2019, με δυνατότητα ανανέωσης ως το τέλος του 2021.

Η βάση Thesaurus Linguae Graecae (TLG) είναι μια βάση πλήρους κειμένου που περιλαμβάνει τα κείμενα που σώζονται από την περίοδο του Ομήρου (8ος αιώνας π.Χ.) έως το 1453 μ.Χ. Είναι αποτέλεσμα ενός ερευνητικού προγράμματος του University of California, Irvine που ενημερώνεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο και βελτιώνεται με νέα χαρακτηριστικά και στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη ελληνικής λογοτεχνίας από την αρχαιότητα έως το σήμερα. Οι ερευνητικές δραστηριότητες της βάσης TLG συνδυάζουν τις παραδοσιακές μεθοδολογίες φιλολογικής και λογοτεχνικής μελέτης με τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας της πληροφορίας. Σήμερα, η βάση TLG περιλαμβάνει περισσότερες από 110 εκατομμύρια λέξεις, 10.000 αρχαίων ελληνικών κειμένων, που σχετίζονται με 4.000 συγγραφείς. Αποτελεί ένα εξειδικευμένο, αλλά μεγάλης χρησιμότητας εργαλείο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες ερευνητών και μεταπτυχιακών φοιτητών στις ανθρωπιστικές επιστήμες και ειδικότερα στις κλασσικές και μεσαιωνικές σπουδές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την πρόσβαση στη βάση TLG, εκτός από την IP διεύθυνση που είναι ήδη δηλωμένη στον πάροχο, είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού από κάθε χρήστη χωριστά.


Επιστροφή στις ανακοινώσεις