Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   201-208  από   261 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [23][24][25][26][27][28][29]
25-09-2009
[+] Πρόσβαση στα παλαιότερα τεύχη των περιοδικών της ACS
Σας ενημερώνουμε ότι, μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση για την τρέχουσα χρονιά, αποκαταστάθηκε η πρόσβαση ΜΟΝΟ στα παλαιότερα τεύχη (backfiles) των περιοδικών της ACS (American Chemical Society). Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συνδέσμου έχουν πάλι πρόσβαση στα τεύχη που έχουν εκδοθεί ως και το 1995 των παρακάτω περιοδικών:
  • Accounts of Chemical Research
  • Analytical Chemistry
  • Biochemistry
  • Bioconjugate Chemistry
  • Biotechnology Progress
  • Chemical Research in Toxicology
  • Chemical Reviews
  • Chemistry of Materials
  • Energy and Fuels
  • Environmental Science and Technology
  • Industrial & Engineering Chemistry Research
  • Inorganic Chemistry
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry
  • The Journal of the American Chemical Society
  • Journal of Chemical and Engineering Data
  • Journal of Chemical Information and Modeling
  • Journal of Medicinal Chemistry
  • Journal of Natural Products
  • The Journal of Organic Chemistry
  • Journal of Physical Chemistry A&B
  • Langmuir Macromolecules
15-09-2009
[+] Aνακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link)

O Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link), σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής του, πληροφορεί την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα για τα ακόλουθα:

  1. Παρά την ολοκλήρωση της ένταξης του έργου της οριζόντιας δράσης των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών «Έρευνα και καινοτομία στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες», το ΥπΕΠΘ δεν θα προχωρήσει προς το παρόν στην υλοποίηση του Υποέργου που αφορά στην πληρωμή των συνδρομών των ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών λόγω της μη ολοκλήρωσης ακόμα των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στην επιλεξιμότητα της εν λόγω δαπάνης.
  2. Με βάση την παραπάνω εξέλιξη, ο Σ.Ε.Α.Β. προχώρησε σε συντονισμένες παρεμβάσεις προς την πολιτεία, με στόχο την κατ’ αρχήν πληρωμή των εν λόγω συνδρομών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παρά, όμως, τις προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι η λύση αυτή θα προχωρήσει, καμία δυστυχώς ενέργεια εκ μέρους τους δεν έγινε προς την κατεύθυνση αυτή, ούτε προβλέπεται να γίνει πριν τις εθνικές εκλογές.
  3. Κατόπιν των ανωτέρω δεν καθίσταται δυνατή η υπογραφή των συμβάσεων με τους εκδότες/παρόχους ηλεκτρονικής πληροφόρησης, άρα και η αποκατάσταση της πρόσβασης στα ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά.

Ο Σ.Ε.Α.Β. θα σας κρατά ενήμερους για κάθε νεώτερη εξέλιξη.

07-09-2009
[+] Ωράριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Ρέθυμνο) για το μήνα Σεπτέμβριο

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-20:00

Σαββάτο: Κλειστά

Κεντρικός πάγκος: 9:00-14:00

Μετά τις 14:00 η Βιβλιοθήκη λειτουργεί μόνο σαν αναγνωστήριο.

Φωτοτυπίες - Εκτυπώσεις: 10:00-14:00

* Με την έναρξη των μαθημάτων θα ισχύσει το χειμερινό ωράριο της Βιβλιοθήκης.

22-06-2009
[+] ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ 9.000 ΤΙΤΛΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ του HEAL-link - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ 9.000 ΤΙΤΛΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ του HEAL-link


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link) σας πληροφορεί ότι, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες χρηματοδότησης της οριζόντιας δράσης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών στα ηλεκτρονικά περιοδικά για την τριετία 2009-2011. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι η διακοπή της πρόσβασης των Ελληνικών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας σε περισσότερους από 9.000 τίτλους επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών.
Οι συνέπειες της διακοπής της πρόσβασης των ελληνικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στα ηλεκτρονικά περιοδικά, ύστερα από 10 χρόνια αδιάλειπτης παροχής της υπηρεσίας αυτής, θα είναι ολέθριες για την υποστήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης στη χώρα μας, σε μια εποχή κατά την οποία η καινοτομία και η πρόσβαση στην πληροφορία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την πρόοδο μιας χώρας.

Ο ΣΕΑΒ συγκεντρώνει υπογραφές για άσκηση επιπλέον πίεσης προς το Υπουργείο, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες χρηματοδότησης.

Ζητάμε: Άμεση εξασφάλιση της χρηματοδότησης και υπογραφή των συμβάσεων.

Για να προσθέσετε την υπογραφή σας πατήστε εδώ

17-06-2009
[+] Διακοπή πρόσβασης στις IEEE και ACS

Διακοπή πρόσβασης στις IEEE και ACS

Επειδή ευλόγως έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στην ακαδημαϊκή κοινότητα από τη διακοπή πρόσβασης στις εκδόσεις της ΙΕΕΕ και της ACS, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) επιθυμεί να κάνει ορισμένες διευκρινίσεις επί του θέματος.

Οι συμβάσεις του ΣΕΑΒ με τους περισσότερους από τους εκδότες/παρόχους ηλεκτρονικών περιοδικών έληξαν την 31η Δεκεμβρίου 2008. Μόνο οι συμβάσεις με τους εκδοτικούς οίκους Elsevier, Springer και Wiley έχουν ανανεωθεί και πληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009 από έκτακτα κονδύλια του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ. Παρά τις πολύμηνες (από τον Φεβρουάριο του 2008) προσπάθειες του ΣΕΑΒ για την ένταξη των έργων των Βιβλιοθηκών στο ΕΣΠΑ, δεδομένης της άρνησης των Κοινοτικών να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, μόλις πριν το Πάσχα αποφασίστηκε η ένταξη της χρηματοδότησης των συνδρομών του ΣΕΑΒ στο ΕΣΠΑ. Οι εκδότες, αφού εξάντλησαν όλα τα περιθώρια καλής θέλησης και κατανόησης του προβλήματος του ΣΕΑΒ, έχουν αρχίσει πλέον να θέτουν ανελαστικά χρονικά περιθώρια για να υπογραφούν οι συμβάσεις ανανέωσης. Έτσι η ΙΕΕΕ  και η ACS   διέκοψαν ήδη την πρόσβαση και επίκειται η διακοπή της πρόσβασης στην Electronic Collection Online (ECO) και στις βάσεις δεδομένων της First Search. Πιθανότατα θα ακολουθήσει και η διακοπή τoυ Thesaurus Linguae Graecae μέσα στον Ιούνιο.

Αυτή τη στιγμή, ο Αντιπρύτανης του ΕΜΠ (ως επισπεύδοντος Ιδρύματος) έχει υπογράψει την αποδοχή των όρων ένταξης, με την επιφύλαξη ότι το ΕΜΠ δεν μπορεί να αναλάβει να καλύψει το κόστος του Φ.Π.Α. Το κείμενο αυτό έχει δοθεί στο νομικό σύμβουλο του ΕΣΠΑ για έλεγχο, πριν αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών για ένταξη στο Π.Δ.Ε. και έκδοση της σχετικής Σ.Α.Ε. Οι διαδικασίες αυτές είναι συνήθως χρονοβόρες, αλλά απαραίτητες για να μπορέσουν να εκταμιευθούν οι πόροι. Όπως είναι αντιληπτό, επειδή πρόκειται για τεράστια ποσά, κανείς δεν διακινδυνεύει να υπογράψει την ανανέωση των συμβάσεων, που ούτως ή άλλως πρέπει να περάσουν και από προσυμβατικό έλεγχο από τους νομικούς συμβούλους του ΕΣΠΑ, πριν οριστικοποιηθεί τελεσίδικα η χρηματοδότηση. Δυστυχώς μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για τη χρονική στιγμή που θα συμβεί αυτό. Ελπίζουμε πως θα είναι εντός του Ιουλίου.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι από το 2003 έως το 2008 η χρηματοδότηση των συμβάσεων του ΣΕΑΒ είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥπΕΠΘ, αλλά το Υπουργείο επέλεξε για την επόμενη περίοδο να τις εντάξει στο ΕΣΠΑ. επίσης, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι ο ΣΕΑΒ ήταν έτοιμος με προτάσεις απόλυτα σύμφωνες με την λογική του ΕΣΠΑ από τον Μάρτιο του 2006.

Οι αλλεπάλληλες αλλαγές στην ηγεσία του ΥπΕΠΘ οδήγησαν και σε αλλαγές του προγραμματισμού, χωρίς να ενημερωθεί ο ΣΕΑΒ εγκαίρως. Έκτοτε ο ΣΕΑΒ επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου για να μπορέσει να πείσει το ΥπΕΠΘ και την Ειδική Γραμματεία του ΕΣΠΑ για την επιλεξιμότητα των δράσεων που είχε σχεδιάσει, με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

20-05-2009
[+] Aνακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link)
                                                                                                          20 Μαΐου 09

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.)
διαπιστώνει ότι: 

  1. Η μη ένταξη των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στο Επιχειρησιακό
    Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥπΕΠΘ, στο πλαίσιο του
    ΕΣΠΑ 2007-2013, και
  2. η μη ρύθμιση των χρόνιων θεσμικών προβλημάτων τους (οργανισμοί, προσωπικό, κ.λπ.)


ανακόπτει τη μέχρι σήμερα ανοδική πορεία τους και στερεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα
 ένα από τα βασικότερα εργαλεία έρευνας και διδασκαλίας.  

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω διαπιστώσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του
Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, μετά από έκτατη συνεδρίασή του,
αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα: 

  1. Καλεί το ΥπΕΠΘ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την ένταξη των
    Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
    «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», όσο και την εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης
    για το έκτακτο προσωπικό τους.
  2. Καλεί την Ακαδημαϊκή κοινότητα να συμπαρασταθεί έμπρακτα στις κινητοποιήσεις των
    Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και των εργαζομένων σε αυτές.
  3. Στηρίζει την κινητοποίηση της Παρασκευής, 22 Μαΐου 2009, που διοργανώνεται από την
    Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και υποστηρίζεται από
    την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλους φορείς.

                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Β. 

06-04-2009
[+] Ανακοίνωση του Συνδέσμου των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών σχετικά με την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές του Συνδέσμου για το διάστημα 2009-2011

Tο ΥπΕΠΘ αποφάσισε να εντάξει τη χρηματοδότηση των συμβάσεων για τις ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης του ΣΕΑΒ στο ΕΣΠΑ. Λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών της ένταξης ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα προβλήματα πρόσβασης. Ο ΣΕΑΒ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

27-03-2009
[+] Βράβευση της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΑΝΕΜΗ

Διπλή διάκριση για τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Νεοελληνικών Σπουδών «Ανέμη»

Vraveio AnemiΣτις 31 Μαρτίου 2009 η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης τιμήθηκε με διπλή διάκριση για δύο έργα ψηφιοποίησης που υλοποίησε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας (ΕΠ ΚτΠ). Συγκεκριμένα, έλαβε βραβείο Αριστείας για τη δημιουργία της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Νεοελληνικών Σπουδών «Ανέμη» (πρόσκληση 65) και τιμητική διάκριση βέλτιστης πρακτικής για την ποιότητα του έργου «Ανταίος»: Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ευρετήριο Βασικών Εγχειριδίων Νεοελληνικών Σπουδών (πρόσκληση 172).

H Ψηφιακή βιβλιοθήκη Ανέμη (http://anemi.lib.uoc.gr) ιδρύθηκε το 2004 από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κεντρική επιδίωξη των δημιουργών της είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της παραδοσιακής Βιβλιοθήκης, με τη δημιουργία μιας μεγάλης ψηφιακής Βιβλιοθήκης νεοελληνικού κυρίως ενδιαφέροντος, που αξιοποιεί τα επιτεύγματα της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, την τεχνογνωσία και τις πλούσιες συλλογές παλαιών και σπάνιων βιβλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και όσων άλλων φορέων θέλησαν και θέλουν να συμβάλλουν στη συγκρότηση μιας Μεγάλης Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Νεοελληνικών Σπουδών στο διαδίκτυο.Anemi

Η Ανέμη προσφέρει, 24 ώρες το 24τετράωρο, στον επισκέπτη του ιστοτόπου της, μια πλούσια ηλεκτρονική βιβλιογραφική βάση δεδομένων και συνδέει, όπου δε θίγονται πνευματικά δικαιώματα τρίτων, τη βιβλιογραφική εγγραφή με το ίδιο το ψηφιοποιημένο βιβλίο. Έτσι ο χρήστης της μπορεί να διαβάσει, να τυπώσει, ή και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του, σελίδες ή ακόμη και ολόκληρο κάθε σπάνιο ψηφιοποιημένο τεκμήριο.

Από το Σεπτέμβριο του 2008 οι ηλεκτρονικές βιβλιογραφικές εγγραφές της «Ανέμης» μπορούν να εμπλουτιστούν με ηλεκτρονικούς πίνακες περιεχομένων και ευρετήρια. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται ήδη σε 100 επιλεγμένα ψηφιακά τεκμήρια και συνδυάζει την εύκολη επισκόπηση της ύλης του βιβλίου με τη γρήγορη πλοήγηση στην ψηφιοποιημένη σελίδα, όπου καταχωρείται η κάθε πληροφορία.

AntaiosΙδιαίτερα χρήσιμη στους μελετητές του Νεότερου Ελληνισμού είναι η ενοποίηση των δεδομένων όλων των μεμονωμένων ευρετηρίων σ' ένα υπερευρετήριο, το Ενιαίο Ευρετήριο Βασικών Εγχειριδίων για τη Νεοελληνική Ιστορία και Λογοτεχνία Ανταίος. Ο «Ανταίος», έργο τεχνολογικής καινοτομίας, προσφέρει αυτοματοποιημένη συνδυαστική επισκόπηση όλων των επιμέρους ευρετηρίων που αναρτώνται στην Ανέμη και διευκολύνει τη μετάβαση στην ψηφιοποιημένη σελίδα, όπου εντοπίζεται το λήμμα αναζήτησης.

Το πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό της Ανέμης συγκροτούν σήμερα επτά ψηφιακές συλλογές:

  • Ο Νεοελληνιστής, μια ψηφιακή συλλογή που βασίζεται στην ηλεκτρονική βιβλιογραφική αποδελτίωση του βιβλίου Εγχειρίδιο του Νεοελληνιστή, του καθηγητή της Νεοελληνικής Φιλολογίας και επιστημονικού υπευθύνου της «Ανέμης», Αλέξη Πολίτη. Προσφέρει πλούσια ηλεκτρονική βιβλιογραφία για όλους τους κλάδους των Νεοελληνικών σπουδών και παρέχει δωρεάν, σε ψηφιακή μορφή, παλαιότερες ελληνικές βιβλιογραφίες, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, καταλόγους και διάφορα χρήσιμα εγχειρίδια, παλαιά αλλά και νεότερα, εφόσον οι συγγραφείς τους έχουν παραχωρήσει στην «Ανέμη» το δικαίωμα της ελεύθερης προβολής του έργου τους στο διαδίκτυο.
  • Η Ελληνική Ψηφιακή Βιβλιογραφία 15ος-20ος αιώνας θησαύρισε και προσφέρει σε ψηφιακή μορφή όλο το σπάνιο πλούτο των Κλειστών Συλλογών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, που ανήκει στην προαναφερθείσα περίοδο και δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Η ίδια συλλογή εμπλουτίστηκε σημαντικά με επιλεγμένα βιβλία από την ιστορική Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως. Επίσης, αξίζει να μνημονευτεί και η μικρότερη συμβολή άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, όπως το Μουσείο Παπα-Μιχάλη Γεωργουλάκη (Ασώματος), οι προσωπικές βιβλιοθήκες του μητροπολίτου Κίτρους Κωνσταντινού Κοϊδάκη, του μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Νικηφόρου Τζιφόπουλου και της οικογένειας Νικολάου Ανδρουλιδάκη.

Συνεργαζόμενη με μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες που παραχώρησαν τα βιβλία τους για να ψηφιοποιηθούν από την σύγχρονη ψηφιακή μονάδα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης και δημιουργώντας υπερσυνδέσμους για όσα βιβλία της ίδιας περιόδου ψηφιοποιήθηκαν από άλλους φορείς, η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Ανέμη» συνεχίζει να υποστηρίζει το αρχικό της όραμα: να θησαυρίσει σε ψηφιακή μορφή τα βιβλία της Ελληνικής Βιβλιογραφίας και να τα προσφέρει ελεύθερα στο διαδίκτυο, συμβάλλοντας στη δημιουργία της Εθνικής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Σπανίων Ελληνικών Εντύπων.

  • Η ψηφιακή συλλογή Μάρκος Μουσούρος συγκροτείται από βιβλία και αρχειακό υλικό που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Το μεγαλύτερο τμήμα της συλλογής προέρχεται από τις βιβλιοθήκες και τα αρχεία επιφανών Κρητικών λογίων και λογοτεχνών, όπως ο Ερρίκος Μοάτσος, ο Παντελής Πρεβελάκης, ο Ιωάννης Καλιτσουνάκις. Diakrish
  • Ο Ανάχαρσης, μια ακόμα ψηφιακή συλλογή της Ανέμης, εμπλουτίζεται σταδιακά με τα σπάνια περιηγητικά έργα ελληνικού ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ, μέσω υπερσυνδέσμων, διευκολύνεται η μετάβαση σε επιλεγμένα περιηγητικά έργα που έχουν ψηφιοποιήσει άλλοι φορείς, όπως το Google, η Gallica, το Κέντρο Ψηφιοποίησης που Πανεπιστημίου του Göttingen κ.ά. 
  • Η ψηφιακή συλλογή Varia συγκροτείται από βιβλία που ζητήθηκαν για ψηφιοποίηση από τους αναγνώστες των Κλειστών Συλλογών και τους επισκέπτες της «Ανέμης» και δεν εντάσσονται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.
  • Η ψηφιακή συλλογή Ανταίος περιλαμβάνει τα βιβλία που επιλέχθηκαν να εμπλουτιστούν με πίνακες περιεχομένων και ευρετήρια.
  • Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην ψηφιακή συλλογή του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως. Η συλλογή συγκροτείται από τα παλαιότερα βιβλία του ιστορικού συλλόγου, τα οποία σώζονται στη Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπολιτών που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Η Ανέμη διαθέτει σήμερα 14.000 ηλεκτρονικές βιβλιογραφικές εγγραφές, 10.300 ψηφιοποιημένα βιβλία, άρθρα και περιοδικά, που αντιστοιχούν σε ένα σύνολο 2.000.000 ψηφιοποιημένων σελίδων. Το υλικό αυτό εμπλουτίζεται καθημερινά, με την οικονομική υποστήριξη και των προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ, ώστε η Ανέμη αποτελεί τη μεγαλύτερη, την εγκυρότερη και σίγουρα την πιο εξυπηρετική ηλεκτρονική πηγή πληροφοριών για τους Νεοελληνιστές παγκοσμίως.

 

Εμφανίζονται:   201-208  από   261 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [23][24][25][26][27][28][29]