Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις :: «Το γαλλικό περιοδικό τέχνης Verve» -έκθεση στη Βιβλιοθήκη (Ρέθυμνο)

01-03-2016  -  «Το γαλλικό περιοδικό τέχνης Verve» -έκθεση στη Βιβλιοθήκη (Ρέθυμνο)

                                                        Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η περιοδική έκθεση «Το γαλλικό περιοδικό τέχνης Verve (1937-1959)» που φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιχειρεί ν’ αναδείξει τον χαρακτήρα του ομώνυμου περιοδικού, δημιουργήματος του ελληνικής καταγωγής εκδότη Tériade (Στρατή Ελευθεριάδη).

Δεδομένου ότι, από τον προϋπολογισμό του ΠΜΣ στην Ιστορία της Τέχνης, έχει αγοραστεί μια πλήρης σειρά των 38 τευχών του σπάνιου αυτού περιοδικού, η οποία φυλάσσεται στις Κλειστές Συλλογές της Βιβλιοθήκης, καταβλήθηκε προσπάθεια να αξιοποιηθεί όσο περισσότερο υλικό γινόταν προς έκθεση, ώστε ο επισκέπτης να σχηματίσει μια περιεκτική εικόνα για το περιεχόμενο, το ύφος και γενικότερα την πορεία του περιοδικού, απ’ την αρχή έως το τέλος της έκδοσής του.

Η χρονολογική διάθρωση των προθηκών της έκθεσης ανταποκρίνεται στην προσπάθεια σκιαγράφησης της ετερόκλητης θεματολογίας της επιθεώρησης, η οποία καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό απ’ το ιστορικό υπόστρωμα της κυκλοφορία της. Το σημείο εστίασης της παρούσας έκθεσης είναι η λειτουργία της εικόνας, σ’ όλες της τις εκφάνσεις, μέσα στο περιοδικό και σε δεύτερο πλάνο η αλληλεπίδρασή της με το κείμενο.

Η έκθεση οργανώθηκε από τον Στέλιο Ραπτάκη στο πλαίσιο των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών του ΠΜΣ στην Ιστορία της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 9:00-20:00 / Σάβ.: 9:00-15:00 (μέχρι και 8 Απριλίου)


Επιστροφή στις ανακοινώσεις