Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   97-104  από   262 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [10][11][12][13][14][15][16]
13-07-2018
[+] Θερινό Ωράριο Βιβλιοθήκης -Ρέθυμνο (Ιούλιος - Αύγουστος)

2-13 ΙΟΥΛΙΟΥ, 30-31 ΙΟΥΛΙΟΥ και ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ* 
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-15:30 
Ωράριο Κεντρικού Πάγκου: 09:00-15:00

Σάββατο: Κλειστά

16-27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-19:00
Ωράριο Κεντρικού Πάγκου: 09:00-18:00

Σάββατο: Κλειστά

 * ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ

 


18-06-2018
[+] Συμμετοχή του Σ.Ε.Α.Β. στη δεύτερη φάση του προγράμματος Ανοικτής Πρόσβασης SCOAP3

To SCOAP3 (Sponsoring Consortium for Open Access Publishing in Particle Physics) είναι η κοινοπραξία που υποστηρίζει τη δημοσίευση άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά με το καθεστώς της Ανοικτής Πρόσβασης (Gold Open Access). 

Κάθε χώρα-μέλος συμμετέχει στον προϋπολογισμό του SCOAP3 με ένα ποσό που έχει προκύψει από κατάλληλο αλγόριθμο, ο οποίος είχε αναπτυχθεί στο ερευνητικό στάδιο του έργου και λαμβάνει υπόψη του τον αριθμό των ερευνητικών δημοσιεύσεων κάθε χώρας-μέλους στο πεδίο High-Energy Physics. Ο  Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) συμμετέχει στο SCOAP3, καλύπτοντας τη συνδρομή της χώρας και κατά την τριετία 2017-2019.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου μας έχουν την ευκαιρία να δημοσιεύσουν επιστημονικά άρθρα στο θεματικό πεδίο της φυσικής υψηλών ενεργειών (high-energy physics) με ανοικτό τρόπο -χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά- και να αυξήσουν τα άρθρα του Πανεπιστημίου Κρήτης που τώρα ανέρχονται σε 63 (βλ. σχετικό κατάλογο στο αποθετήριο του SCOAP3).

Διαδικασία

Ο ερευνητής που επιθυμεί να δημοσιεύσει ένα άρθρο σε κάποιο από τα περιοδικά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα ακολουθήσει την κανονική διαδικασία υποβολής άρθρου που προβλέπει κάθε περιοδικό, χωρίς όμως κάποια δική του χρέωση. Ταυτόχρονα διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματά του (copyright), γεγονός που επιτρέπει να το καταθέσει και σε άλλα σημεία, π.χ. στο Ιδρυματικό Αποθετήριο (κάτι που ενθαρρύνει η Βιβλιοθήκη για να υπάρχει η σχετική καταγραφή και στις δικές μας υποδομές). Όταν το άρθρο περάσει τα στάδια ομότιμης κρίσης και εγκριθεί η δημοσίευσή του, ο ερευνητής θα κληθεί να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό, το οποίο θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο, γιατί πρόκειται για δημοσίευση Ανοικτής Πρόσβασης.

Ο κατάλογος με τα επιλέξιμα περιοδικά είναι:

1.      Acta Physica Polonica B (APPB)

2.      Advances in High Energy Physics (AHEP)

3.      Chinese Physics C (CPC)

4.      The European Physical Journal C (EPJC)

5.      The Journal of High Energy Physics (JHEP)

6.      Nuclear Physics B (NPB)

7.      Physics Letters B (PLB)

8.      Physical Review C (PRC)

9.      Physical Review D (PRD)

10.  Physical Review Letters (PRL)

11.  Progress of Theoretical and Experimental Physics (PTEP)

 Οι δημοσιεύσεις που έχουν γίνει από Έλληνες ερευνητές από το 2014 μέχρι σήμερα ανέρχονται στις 1069 και μπορούν να βρεθούν συγκεντρωμένες στο αποθετήριο του SCOAP3

18-06-2018
[+] Σ.Ε.Α.Β. - Διακήρυξη για την Ανοιχτή Πρόσβαση στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β. - www.heal-link.gr), στο πλαίσιο των ενεργειών του για την ενίσχυση της Ανοικτής Πρόσβασης στη χώρα μας, διερευνά συστηματικά τους τρόπους και τα εργαλεία μετάβασης σε ένα νέο τοπίο επιστημονικής δημοσίευσης, βιώσιμο και επωφελές για τους δημόσιους φορείς έρευνας και εκπαίδευσης. Κατά τη διαδικασία αυτή συμμετέχει σε διεθνείς πρωτοβουλίες, αξιολογεί τις εξελίξεις και τις σταθμίζει με γνώμονα το όφελος της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας.
Η Διακήρυξη του Συνδέσμου για την Ανοιχτή Πρόσβαση στην Ελλάδα διατυπώνει τις ανησυχίες του για την ανεπάρκεια του τρέχοντος μοντέλου επιστημονικής δημοσίευσης και ορίζει ρητά τις άμεσες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δια του Υπουργού κ. Κώστα Γαβρόγλου, στηρίζει τη «Διακήρυξη για την Ανοιχτή Πρόσβαση στην Ελλάδα». Η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού για το κείμενο της διακήρυξης εκφράστηκε μετά από συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Β. κα Θεοδώρα Ιωαννίδου, στις 31 Μαϊου 2018, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δείτε το κείμενο της Διακήρυξης εδώ.

01-05-2018
[+] Έκθεση βιβλίων του Ορχάν Παμούκ στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Ρέθυμνο)

Στο πλαίσιο της απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα στον Τούρκο νομπελίστα μυθιστοριογράφο Ορχάν Παμούκ -από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης- λειτουργεί στο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, στο Ρέθυμνο, έκθεση βιβλίων του τιμώμενου.

 Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από 2 έως και 9 Μαΐου 2018, κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 11:30, ο Ορχάν Παμούκ θα συνομιλήσει με φοιτητές, διδάσκοντες και προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Βιβλιοθήκης.

 

27-04-2018
[+] ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) & BΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το Σάββατο 28 Απριλίου,

ημέρα ενταφιασμού της συναδέλφου Εύης Καραΐσκου,

η Κεντρική Βιβλιοθήκη (Ρέθυμνο) και η Βιβλιοθήκη Ηρακλείου θα λειτουργήσουν μόνο κατά τις ώρες  

9:00 π.μ. – 11:00 π.μ.

 

18-04-2018
[+] Βάση REAXYS δωρεάν δοκιμαστική χρήση

Η βάση χημικής ανάλυσης και σύνθεσης REAXYS του ELSEVIER, με την υποστήριξη της InterOPTICS θα παρέχεται δωρεάν δοκιμαστικά για περιορισμένο χρονικό διάστημα για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η Βάση αυτή απευθύνεται σε καθηγητές, σπουδαστές και ερευνητές των Τμημάτων Χημείας, Βιολογίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας των Υλικών, Επιστήμης Υπολογιστών και Ιατρικής. Για πρόσβαση στη βάση REAXYS, επιλέγετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://new.reaxys.com  

27-03-2018
[+] Ενημέρωση από την Κοινοπραξία (Heal-Link)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση του συνόλου των συνδρομών του HEAL-Link στην ενιαία μηχανή αναζήτησης ηλεκτρονικών πηγών του HEAL-Link και πλέον φιλοξενεί τα αρχεία ηλεκτρονικών περιοδικών παλαιοτέρων ετών, τα MARC Records των ηλεκτρονικών βιβλίων καθώς και όλες τις τρέχουσες συνδρομές των ηλεκτρονικών περιοδικών.

Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ενημέρωση του περιεχομένου θα είναι συνεχής και συχνή. Η αναζήτηση στα ηλεκτρονικά περιοδικά φτάνει σε επίπεδο άρθρου ενώ στα ηλεκτρονικά βιβλία σε επίπεδο εγγραφής. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα περιορισμού των αποτελεσμάτων μέσω πολλαπλών φίλτρων μεταδεδομένων. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση ελέγχεται μέσω των δηλωμένων διευθύνσεων IP του κάθε ιδρύματος καθώς και μέσω των ιδρυματικών λογαριασμών των χρηστών (shibboleth) και ότι ισχύουν οι όροι των συμβολαίων για τη χρήση του περιεχομένου.

14-03-2018
[+] Παρουσίαση της βάσης χημικής ανάλυσης και σύνθεσης REAXYS του ELSEVIER

Tην Τετάρτη 21/3/2018 και ώρα 10:00-11:00 , στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, θα γίνει  παρουσίαση της βάσης χημικής ανάλυσης και σύνθεσης REAXYS του ELSEVIER, με την υποστήριξη της InterOPTICS.

Η Βάση αυτή απευθύνεται σε καθηγητές, σπουδαστές και ερευνητές των Τμημάτων Χημείας, Βιολογίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας των Υλικών, Επιστήμης Υπολογιστών και Ιατρικής.

Για πληροφορίες σχετικά με τη βάση REAXYS, επιλέγετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

RDS_FactSheet_Reaxys_Oct_2016-WEB

Εμφανίζονται:   97-104  από   262 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [10][11][12][13][14][15][16]