Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης
εκτυπώσιμη μορφή
desc   
Αναζήτηση  
Αρχική Σελίδα :: Ανακοινώσεις
Τρέχουσες
Αρχείο


RSS feed για τις ανακοινώσειςrss feed
Εμφανίζονται:   49-56  από   157 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [4][5][6][7][8][9][10]
28-05-2013
[+] ΕΚΘΕΣΗ Helmut Baumann στη Βιβλιοθήκη του Παν/μίου Κρήτης

Ο Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας, διοργανώνει Έκθεση με θέμα "Φυτά στο μύθο, την τέχνη, τη λογοτεχνία".

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, από 29 Μαΐου έως και 6 Ιουνίου 2013.

Η επιμέλεια των κειμένων και η ταυτοποίηση των ειδών έχουν γίνει από τον ίδιο το Helmut Baumann.

Η επιμέλεια της Έκθεσης έγινε από τη Χρυσούλα Σκεπετζή.

Αφίσα Έκθεσης

 

14-05-2013
[+] Ενημέρωση για τις Ηλεκτρονικές Πηγές του Σ.Ε.Α.Β.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα για το γεγονός ότι παρόλο που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ενημέρωσε ότι ζήτησε 9 εκ. Ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις για την κάλυψη μέρους του προϋπολογισμού των ηλεκτρονικών περιοδικών του HEAL-Link από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού.

 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, έχει διακοπεί η πρόσβαση στα περιοδικά ορισμένων εκδοτών. Οι υπόλοιποι εκδότες παρόλο που μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί στην παράκληση μας να κρατήσουν την πρόσβαση ανοιχτή μέχρι το Μάιο (με την ελπίδα ότι θα λυθεί το πρόβλημα του προϋπολογισμού) μας ειδοποιούν ότι χωρίς συγκεκριμένη διαβεβαίωση δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν πρόσβαση.

 

Θεωρείται αυτονόητο ότι δεν μπορεί να γίνει έρευνα και μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές χωρίς πρόσβαση στις πηγές επιστημονικής ενημέρωσης. Για όσους τυχόν μετά από 13 χρόνια λειτουργίας του HEAL-Link, διερωτώνται αν γίνεται οικονομία κλίμακος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

 

Το σύνολο των συνδρομών των μεμονωμένων ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών και των βιβλιοθηκών των ερευνητικών ιδρυμάτων της ΓΓΕΤ για το έτος 2000 είχε κόστος 12.360.789 ευρώ προ ΦΠΑ.

 

Το κόστος αυτό κάλυπτε 19.192 συνδρομές εκ των οποίων οι 13.754 ήταν επαναλαμβανόμενες δηλαδή, περισσότερα του ενός ιδρύματα είχαν την ίδια συνδρομή. Οι μοναδικοί τίτλοι ήταν 9.446 στο σύνολο των ιδρυμάτων ενώ η πλειονότητα των ιδρυμάτων είχε συνδρομή σε λιγότερες από 500 έντυπες συνδρομές/ίδρυμα.

 

Από το 2002 οι συμβάσεις του HEAL-Link αφορούν μόνο σε ηλεκτρονικά περιοδικά με ισότιμη πρόσβαση για όλα τα μέλη του (57 ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα). Μέχρι τις 31-12-2012 κάθε ίδρυμα μέλος του HEAL- περιοδικών Link είχε πρόσβαση σε περίπου 14.500 τίτλους επιστημονικών περιοδικών.

Ο HEAL-Link πέτυχε σημαντικότατες μειώσεις τιμών τα τελευταία 3 χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα μετά από 12 χρόνια η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα να έχει πολλαπλάσια πρόσβαση, με περίπου το ίδιο συνολικό κόστος του 2000.

 

 

12-04-2013
[+] Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών Κοινωνιολογίας

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών» και της συνεχιζόμενης κατάρτισης σε εξειδικευμένα θέματα, διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Η Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών Κοινωνιολογίας», στις 16  Απριλίου 2013 και ώρα 14:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κρήτηςστο Ρέθυμνο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την Αφίσα και το Πρόγραμμα της Ημερίδας:

http://news.uoc.gr/news/2013/11-04/afisa.pdf
http://news.uoc.gr/news/2013/11-04/programma.pdf

 

26-03-2013
[+] Ανακοίνωση της Συγκλήτου του Π.Κ. για τα Ηλεκτρονικά Περιοδικά

 

 

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης στην 312η/21-03-2013 τακτική συνεδρίασή της αποφάσισε και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης στις οποίες εξασφαλίζεται πρόσβαση μέσω των συνδρομών του κοινοπρακτικού σχήματος του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β. / HEAL-Link) αποτελούν το βασικό κορμό επιστημονικής ενημέρωσης του συνόλου της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η πρόσβαση στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία αποτελεί πολύτιμο, αναντικατάστατο εργαλείο για την εκπαίδευση, τη διδασκαλία και την έρευνα που πραγματοποιείται στα δημόσια ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Η σοβαρή καθυστέρηση που και φέτος σημειώνεται στην έγκριση της χρηματοδότησης του Σ.Ε.Α.Β. από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., θα έχει άμεσες επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, εφόσον οι διεθνείς εκδότες θα διακόψουν την πρόσβαση των μελών του Σ.Ε.Α.Β. στις ηλεκτρονικές πηγές την 1-4-2013.

Η πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές επιστημονικής πληροφόρησης δεν είναι δυνατόν να αποτελεί συνεχή εκκρεμότητα. Συνιστά εντελώς ανελαστική, πάγια και διαρκή ανάγκη των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης θα πρέπει να επισπεύσουν τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, αλλά και να προβούν στον αναγκαίο προγραμματισμό για την επαρκή χρηματοδότηση του Σ.Ε.Α.Β. σε τακτική βάση, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ελληνικών ΑΕΙ στην απαραίτητη για την εκπλήρωση της αποστολής τους επιστημονική πληροφόρηση.

Μέσω των κοινοπρακτικών συνδρομών επιτυγχάνεται σοβαρός εξορθολογισμός δαπανών και σημαντική οικονομία κλίμακος για τις συνολικές δαπάνες της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας. Ιδίως σε μια εποχή κατά την οποία η δραματική μείωση των προϋπολογισμών των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων επιφέρει σημαντικότατες επιπτώσεις και στη χρηματοδότηση των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο προϋπολογισμός του κοινοπρακτικού σχήματος συνδρομών του ΣΕΑΒ.

Η παρούσα απόφαση αποστέλλεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κοινοποιείται δε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Δείτε την ανακοίνωση στο σύνδεσμο

14-03-2013
[+] Ανακοίνωση ΣΕΑΒ - Διακοπή πρόσβασης στα Ηλεκτρονικά Περιοδικά
Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού του HEAL-Link για τα ηλεκτρονικά περιοδικά από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Σαν συνέπεια οι περισσότεροι εκδότες μας ενημέρωσαν ότι η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά περιοδικά για τα μέλη του HEAL-Link θα διακοπεί την 1-4-2013.
25-02-2013
[+] Εξυπηρέτηση των μελών των Τμημάτων Μαθηματικών, Εφαρμ. Μαθηματικών & Επιστ. Υπολογιστών

Σας ενημερώνουμε ότι οι φοιτητές και όλα τα μέλη των Τμημάτων Μαθηματικών, Εφαρμ. Μαθηματικών και Επιστ.Υπολογιστών, που πρόσφατα μετακόμισαν στις Βούτες,

μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης (δανεισμός, ανανέωση, διαδανεισμός, πληροφόρηση, εκτυπώσεις κλπ) από τα εκεί παραρτήματα:

 

-        Φυσικής & Βιολογίας (κτίριο Φυσικής, 3ος  όροφος)

-        Χημείας και Επιστήμης Υλικών (κτίριο Χημείας, ισόγειο)

-        Ιατρικής

 

Από το Τμήμα Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης,

 

18-02-2013
[+] Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Μαρτίου: Σεμινάρια Βιβλιοθήκης (Ρέθυμνο)
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ (ΠΡΩΙ)
και
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ)

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν:

--- 9:30 π.μ. - 11:15 π.μ.: Ενημέρωση για τη βασική χρήση και τους κανόνες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης
--- 11:30 π.μ. - 12:45 π.μ. : Σεμινάριο για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταλόγου της

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν:

--- 5:30 μ.μ. - 6:30 μ.μ.: Ενημέρωση για τη βασική χρήση και τους κανόνες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης
--- 6:45 μ.μ. - 7:45 μ.μ.: Σεμινάριο για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταλόγου της

*** Η παρακολούθηση και των δύο ενοτήτων (Ενημέρωση και Ηλεκτρονικός κατάλογος) είναι υποχρεωτική για την απόκτηση δικαιώματος δανεισμού βιβλίων
*** Όσοι προσέρχονται μετά την ώρα έναρξης των σεμιναρίων δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής

07-12-2012
[+] Ημερίδα: Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και οι Πολιτιστικές Σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα και Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλούν σε ημερίδα με τίτλο "Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και οι Πολιτιστικές Σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας", την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 18:00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, στο Ρέθυμνο.

Ομιλίες:
«Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στις ανασκαφές της Αιγύπτου» - Δρ. Νίκος Λίτινας, Εργαστήριο Παπυρολογίας και Επιγραφικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
«Καζαντζάκης και Αίγυπτος» -Ελένη Κωβαίου, υπεύθυνη Τμήματος Αρχείων και Πολύτιμου Υλικού της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έκθεση της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης: «Η Αίγυπτος μέσα από τα βιβλία και τα αρχεία της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Προβολή ντοκιμαντέρ για την Αίγυπτο.

Την ημερίδα προλογίζει ο Δρ. Hisham Darwish, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, Διευθυντής του Μορφωτικού Κέντρου.

Εμφανίζονται:   49-56  από   157 [Αρχή] [Προηγούμενη] [Επόμενη] [Τέλος] Σελίδα: [4][5][6][7][8][9][10]